avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
Nu stiu sa existe vreun act normativ. Depinde daca blocul este contorizat sau nu.
Daca nu este contorizat, consumul inregistrat si facturat la bransament se imparte pausal, pe numar de locatari prezenti in luna consumului in apartamente.
Daca blocul este contorizat se scade din consumul inregistrat si facturat consumul declarat al locatarilor si ce excede acestuia pana la totalul facturii se considera "pierdere de apa" si are mai multe feluri de a fi impartita, in functie de hotararea AG a asociatiei, pe cota-parte indiviza, pe consum, pe nr. de locatari, mixt intre diferite forme.

Nu ar fi normal sa existe un astfel de act normativ?
Sa inteleg ca repartizarea consumurilor de apa este lasata la bunul plac al administratorului?
Nu, e reglementata in HG 1588/2007, dar care nu merge pana acolo incat sa spuna clar cum se impart pierderile. Astea, inca o data va spun, sunt hotarate in AG a asociatiei, nu de catre administrator.
In situatia ca exista 60% apartamente cu apometre si 40%apartamente fara apometre, cum se repartizeaza factura?
In adunarea generala hotararile se iau cu 50%+1.
Astfel:
- apartamentele fara apometre vor suporta diferenta dintre factura si total consum apometre.
Este corect? Cum as putea combate?
HG 1588/2007 este cam "nobadaios", ca si Legea 230/2007. La art.41 al.(1) scrie " Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul repartitoarelor de costuri, conform normei tehnice si metodologiei elaborate de ANRSC .
Care sunt aceste norme tehnice si metodologii?
In multe blocuri, datorita acestei legi, locatarii nici nu se mai saluta.
Elga are dreptate,administratorul are obligatia legala ca prestator de servicii sa aplice concret prevederile in vigoare,inclusiv hotararile AG

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)