avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
In orasul Galati exista HCL80/2002 modif.prin HCL31/2003 care este un regulament privind metodologia de contorizare in apartamente si procedurile de utilizare a acesteia in masurarea si decontarea serviciilor de alimentare cu apa rece, apa calda menajera si energie termica pt.incalzire. Asociatiile din Galati sunt obligate sa respecte aceste hotarari ale consiliului local.
Cami04 a scris:

... intr-un bloc vechi, cu centrala proprie, pot fi sau nu montate apometre? In luna august, la o garsoniera de 25 mp intr-un astfel de bloc, garsoniera unde nu a stat nimeni, deci nu s-a consumat nimic, intretinerea a fost de 50 RON. In luna septembrie, in aceleasi conditii de consum 0 intretinerea a fost de 100 RON, ceea ce mi se pare strigator la cer.

Este recomandat sa fie montate apometre in fiecare apartament indiferent daca blocul este vechi sau nou si indiferent daca aveti centrala proprie de apartament sau de scara.
Faptul ca aveti consum zero (probabil va referiti la consumul de apa), nu va scuteste de suportarea celorlalte cheltuieli comune de administrare, energie electrica, reparatii, salarii, gaz, inclusiv pierderile de apa rece sau calda chiar daca nu ati consumat. Iar acestea pot sa difere foarte mult de la o luna la alta.
Va sugerez sa vedeti pe listele de plata din ce se compun aceste sume finale 50 si respectiv 100 lei si mai reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)