avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua. Pe 29.07 am incheiat un contract de munca incepand cu 29.07. Contabila nu l-a platit p respectivul salariat pt. ca nu era semnat contractul in acel moment.Ce solutii sunt in cazul acesta? Pot face rectificarea contractuluide munca, astfel incat sa apara ca data de incepere a activitatii 01 august?
Cel mai recent răspuns: aijin , utilizator 22:53, 15 Septembrie 2009
Se putea si pe 1 august inregistrarea contractului de munca,termenul legal fiind 20 zile.
Sa il rectificati,daca este deja depus,nu se poate.
Plata drepturilor salariale se face in luna urmatoare pentru luna care a trecut,in data convenita in contractul de munca
Se putea face plata salariului. Culpa apartine angajatorului care are obligatia incheierii contractului de munca si inregistrarii acestuia la ITM. In lipsa contractului sau pana la incheierea lui, condica de prezenta si statul de plata sunt documente care atesta activitatea.
Stiu ca se putea. Salariatul va fi platit si pentru zilele din iulie. Dar cum sa procedez astfel incat la un eventual control sa nu se primeasca amenda?
Daca CIM a fost inregistrat in termen la ITM nu are pentru ce sa primeasca amenda.
Cim a fost inregistrat in termen, dar salaariatul nu apare in statul de plata pe luna iulie.

Alte discuții în legătură

Somaj si angajare clausss clausss AM FOST IN SOMAJ PINA PE DATA DE 29 07 2010 SI AM INCEPUT SA LUCREZ LA O FIRMA DE PE DATA DE 30 07 2010 SI MI-AU SPUS CA Imi FAC CONTRACTUL DE MUNCA INCEPIND ... (vezi toată discuția)
Incheierea unui contract de munca timtexcompany timtexcompany M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - un angajat ce lucreaza de 8 luni adica din data de 01.10.2008 doreste o ... (vezi toată discuția)
Introducere date in revisal retroactiv Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,revin cu o intrebare legata de revisal si anume:am angajati din 2006 care nu sunt introdusi in revisal,intrebarea mea ar fi daca pot sa ii introduc ... (vezi toată discuția)