Buna ziua. Pe 29.07 am incheiat un contract de munca incepand cu 29.07. Contabila nu l-a platit p respectivul salariat pt. ca nu era semnat contractul in acel moment.Ce solutii sunt in cazul acesta? Pot face rectificarea contractuluide munca, astfel incat sa apara ca data de incepere a activitatii 01 august?
Daca c.i.m. incepe pe data de 29 .07 si a fost inregistrat la ITM avand ca data de incepere a activitatii aceasta data, atunci se poate face stat de plata rectificativ pe luna iulie, precum si declaratiilerectificative aferente acestei situatii.
Multumesc pentru raspunsuri. Dar daca fac un act aditional prin care modific data inceperii activitatii, este corect? Il pot depune la itm daca il emit azi, dar efectele sunt din 1 august?
Nu se poate face act aditional prin care se modifica data de incepere a activitatii . Modificarea datei de incepere a activitatii se poate face numai in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Care este amenda pe care ITM-ul ar putea sa o dea in cazul acesta, cand salariatul are CIm inregistrat in termen la ITM, dar nu apare in statul pe iulie(3 zile). Salariul corespunzator i-a fost virat cu salariul de pe luna august.
Somaj si angajare
clausss
AM FOST IN SOMAJ PINA PE DATA DE 29 07 2010 SI AM INCEPUT SA LUCREZ LA O FIRMA DE PE DATA DE 30 07 2010 SI MI-AU SPUS CA Imi FAC CONTRACTUL DE MUNCA INCEPIND ... (vezi toată discuția)