avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna ziua. Pe 29.07 am incheiat un contract de munca incepand cu 29.07. Contabila nu l-a platit p respectivul salariat pt. ca nu era semnat contractul in acel moment.Ce solutii sunt in cazul acesta? Pot face rectificarea contractuluide munca, astfel incat sa apara ca data de incepere a activitatii 01 august?
Cel mai recent răspuns: aijin , utilizator 22:53, 15 Septembrie 2009
Se poate face stat suplimentar pe luna iulie si declaratii rectificative pentru Pensii, Sanatate si Spmaj.
aijin a scris:

Cim a fost inregistrat in termen, dar salaariatul nu apare in statul de plata pe luna iulie.

Pentru zilele din iulie il puteti trece pe un stat de prime , eventual.
Nu poate aparea pe stat de plata pentru iulie, intrucat c.i.m. incepe din data de 01.08.
aijin a scris:

Buna ziua. Pe 29.07 am incheiat un contract de munca incepand cu 29.07. Contabila nu l-a platit p respectivul salariat pt. ca nu era semnat contractul in acel moment.Ce solutii sunt in cazul acesta? Pot face rectificarea contractuluide munca, astfel incat sa apara ca data de incepere a activitatii 01 august?

Puteti adopta urmatoarea solutie. Lasati cim incheiat cu 29.07. deaorece banuiesc ca este si inregistrat la ITM si il prindeti in pontaj invoit in luna iulie. In luna august, platiti si restanta.
Si invoirea nu trebuie sa apara in statul de plata pe luna iulie?

freeelis a scris:

aijin a scris:

Cim a fost inregistrat in termen, dar salaariatul nu apare in statul de plata pe luna iulie.

Pentru zilele din iulie il puteti trece pe un stat de prime , eventual.
Nu poate aparea pe stat de plata pentru iulie, intrucat c.i.m. incepe din data de 01.08.

Contractul incepe din data de 29 iulie, dar nu a fost cuprins in statul pe iulie/
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
aijin, utilizator
Nu mai apare deloc. Asta e explicatia (daca ar fi cazul la un control ITM). Nu a lucrat, nu apare pe stat.

Alte discuții în legătură

Somaj si angajare clausss clausss AM FOST IN SOMAJ PINA PE DATA DE 29 07 2010 SI AM INCEPUT SA LUCREZ LA O FIRMA DE PE DATA DE 30 07 2010 SI MI-AU SPUS CA Imi FAC CONTRACTUL DE MUNCA INCEPIND ... (vezi toată discuția)
Incheierea unui contract de munca timtexcompany timtexcompany M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - un angajat ce lucreaza de 8 luni adica din data de 01.10.2008 doreste o ... (vezi toată discuția)
Introducere date in revisal retroactiv Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,revin cu o intrebare legata de revisal si anume:am angajati din 2006 care nu sunt introdusi in revisal,intrebarea mea ar fi daca pot sa ii introduc ... (vezi toată discuția)