avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Sotia mea este in situatia in care urmeaza sa-si depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. Tocmai i-a expirat concediul medical si are termen 60 de zile sa depuna actele pentru indemnizatia de crestere copil pana la varsta de doi ani. Ieri am aflat, primind prin posta o instiintare de la ANAF, ca sotia mea are o penalitate de 2 lei din 2016 pentru plata cu intarziere (10 zile) a impozitelor aferente unui contract de inchiriere. Data instiintarii este 31.12.2016 dar la noi in posta a ajuns ieri. As vrea sa stiu daca aceasta creanta de 2 lei poate avea consecinte asupra primirii indemnizatiei de crestere copil. Este suficient daca o achit in cateva zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 14 Iulie 2017
andreipetcu a scris:

.... As vrea sa stiu daca aceasta creanta de 2 lei poate avea consecinte asupra primirii indemnizatiei de crestere copil. Este suficient daca o achit in cateva zile?

Nu are nicio influenta asupra dreptului sotiei de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

O puteti achita cand doriti dvs.
Va multumesc pentru raspuns.
Sotia mea aflata in concediu pentru cresterea copilului a primit de la angajator o prima in cuantum de mai putin de 3000 lei pentru activitatea desfasurata anul anterior, cand nu era in concediu de crestere copil. Prima s-a acordat o singura data in luna iunie anul curent. Acest lucru poate conduce la pierderea indemnizatiei pentru cresterea copilului? Intelesesem ca daca se obtin venituri mai mici de un anumit cuantum cumulat, in timpul anului, acest lucru nu afecteaza indemnizatia de crestere copil. Este adevarat? In cazul in care afecteaza indemnizatia, cum o pot refuza, avand in vedere ca au virat-o deja pe card?
Da, este adevarat , cuantumul veniturilor care se pot obtine pe durata CCC intr-un an calendaristic este de 3699 lei . Realizarea unui cuantum mai mic decat aceasta valoare nu conduce la suspendarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Pot lucra fara sa se suspende indemnizatia crestere copil? Al3xxxa Al3xxxa Buna ziua! Sunt in CCC de 8 luni si acum vreau sa ma angajez.Specific faptul ca am terminat o postliceala (asistent medical de farmacie) si vreau sa profit de ... (vezi toată discuția)
Concediu creșterea copilului pana la 2ani Mariana2016 Mariana2016 Ma aflu in concediu de creștere a copilului pana la implinirea vârstei de 2ani. Copilul are 1 an si 3luni. Începând cu 01.12.2016 voi realiza venituri in ... (vezi toată discuția)