buna ziua. as avea nevoie de un sfat. daca unul dintre soti moare, iar cei doi au doi copii si unul dintre copii face acte pentru succesiune fara stiinta parintelui care traieste, acesta poate sa treaca pe numele lui toate bunurile parintelui decedat si daca un parinte traieste?
Nu!
tineti cont de faptul ca sunt 2 descendenti, plus faptul ca bunurile celor doi soti sunt comune(presupun), deci pe langa faptul ca sotul supravietuitor detine jumatate din bunuri, mai obtine si cota parte din succesiune.
Nu prea are cum, deoarece va trebui sa prezinte o serie de documente pentru dezbaterea succesiunii, prin care sa faca dovada faptului ca este unic mostenitor.Cei 2 copii mostenesc impreuna cu sotul supravietuitor. Daca va temeti de ceva, prezentati-va dvs. la notar i nvederea inceperii procedurii succesorale si citati-i si pe ceilalti mostenitori.Succes.
teoretic nu ... Insa subscriu sfatului dat de colegul legally .. si va sfatuiesc sa mergeti la notar sa deschideti dvs. procedura succesorala chiar daca ulterior nu o veti finaliza din varii motive.
daca s-a procedat in acest fel, va trebui sa solicitati in instanta anularea certificatului de mostenitor emis .
oricum trebuie sa mergeti la notariat , in vederea dezbaterii succesiunii si at va veti lamuri .
Succesiunea
ioan4
am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)