avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea se poate face doar de o singura persoana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea se poate face doar de o singura persoana?

buna ziua. as avea nevoie de un sfat. daca unul dintre soti moare, iar cei doi au doi copii si unul dintre copii face acte pentru succesiune fara stiinta parintelui care traieste, acesta poate sa treaca pe numele lui toate bunurile parintelui decedat si daca un parinte traieste?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:36, 14 Septembrie 2009
Nu, nu poate. Sotul supravietuitor este mostenitor rezervatar.
Nu!
tineti cont de faptul ca sunt 2 descendenti, plus faptul ca bunurile celor doi soti sunt comune(presupun), deci pe langa faptul ca sotul supravietuitor detine jumatate din bunuri, mai obtine si cota parte din succesiune.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Roxana Zbarnea, Avocat
Nu prea are cum, deoarece va trebui sa prezinte o serie de documente pentru dezbaterea succesiunii, prin care sa faca dovada faptului ca este unic mostenitor.Cei 2 copii mostenesc impreuna cu sotul supravietuitor. Daca va temeti de ceva, prezentati-va dvs. la notar i nvederea inceperii procedurii succesorale si citati-i si pe ceilalti mostenitori.Succes.
teoretic nu ... Insa subscriu sfatului dat de colegul legally .. si va sfatuiesc sa mergeti la notar sa deschideti dvs. procedura succesorala chiar daca ulterior nu o veti finaliza din varii motive.
daca s-a procedat in acest fel, va trebui sa solicitati in instanta anularea certificatului de mostenitor emis .
oricum trebuie sa mergeti la notariat , in vederea dezbaterii succesiunii si at va veti lamuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte ... Anamaria37cismaru Anamaria37cismaru Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)