avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort la adresa de resedinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort la adresa de resedinta

buna
se poate introduce actiune de divort la adresa de resedinta? cu viza de flotant?
am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copiii minori din cauza abuzurilor sotului( emotionale, psihologice si chiar fizice), nu inainte de a anunta politia de domiciliu....
m-am adapostit intr-un loc sigur unde urmeaza sa obtin resedinta ( viza de flotant sau cum se numeste), unde am primit amenintari in continuare , inclusiv cu moartea ( detalii a ceea ce intentioneaza sa imi faca si cum)....
am fost la politia de aici si am depus o plangere la cei de la combaterea criminalitatii( ceva de genul mi-a spus dl. agent ca este) si intentionez sa inaintez divortul.
imi este greu fiind vorba de multi km dar mai ales ca imi este foarte teama sa merg unde am avut ultimul domiciliu sa depun divortul....
se poate invoca vreo exceptie in fata instantei pt a putea depune aici?
poate depune el divortul daca actele originale sunt la mine?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 10:34, 13 Martie 2017
Nu puteți depune divorțul decât la domiciliul soțului.
Și va trebui sa veniți și la judecata.
Dacă aveți avocat angajat nu are ce sa va facă.
va multumesc de raspuns
sa inteleg ca trebuie neaparat sa imi angajez avocat
ideea este ca ma poate urmari si imi poate face rau.....
sa zicem ca merg cu cineva depun divortul, angajez avocat si apoi ma reprezinta avocatul, ar fi poibil asa ?
E posibil sa vina cu dvs. și la depunerea divortului și la termene.

Nu sunteți însă obligata sa angajați avocat.
Va fi insa greu sa va descurcați dacă veți fi în stare de tensiune și sa și pledați dacă el va fi prezent și va asculta ce ziceți.

Veți rezolva problema dar va dura ceva timp.
am inteles....
va multumesc pt informatii
este vorba de 800 km, nu am de ales....
banuiesc ca daca depune el divortul are el castig de cauza
o sa reusesc pana la urma....
Competenta de solutionare a actiunii de divort este la instanta de la cel din urma domiciliu comun al sotilor.

Ceea ce puteti face insa la acest moment este sa obtineti cat mai curand viza de resedinta si la judecatoria din localitatea de resedinta sa solicitati urgent emiterea unui ordin de protectie prin care sa i se interzica sotului sa se apropie de dvs si sa ia legatura in orice modalitate cu dvs.

In mod normal politia ar fi trebuit sa va indrume la momentul la care ati facut acele sesizari.

Puteti folosi ca probe acele plangeri penale (sau indica macar numarul lor de inregistrare), mesaje (sms-uri, whatsapp, mail-uri), inregistrari audio-video, fotografii, martori etc.

Acest tip de cereri se judeca de urgenta, in max 72 ore si va ofera o protectie temporara impotriva agresorului (max 6 luni).

Alte discuții în legătură

Depunere cerere divort - urgent! va rog denisa_eu denisa_eu Buna ziua, tuturor amandoi vrem sa divortam si indeplinim conditiile pentru divortul de comun acord. Problema noastra este ca, desi amandoi ne desfasuram ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - divort DoruDori DoruDori Am o nelamurire in legatura cu divortul inaintat de sotie.De curand sotia a inaintat cerere pentru desfacerea casatoriei.Sotia se afla in Italia si a mandatat ... (vezi toată discuția)