buna
se poate introduce actiune de divort la adresa de resedinta? cu viza de flotant?
am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copiii minori din cauza abuzurilor sotului( emotionale, psihologice si chiar fizice), nu inainte de a anunta politia de domiciliu....
m-am adapostit intr-un loc sigur unde urmeaza sa obtin resedinta ( viza de flotant sau cum se numeste), unde am primit amenintari in continuare , inclusiv cu moartea ( detalii a ceea ce intentioneaza sa imi faca si cum)....
am fost la politia de aici si am depus o plangere la cei de la combaterea criminalitatii( ceva de genul mi-a spus dl. agent ca este) si intentionez sa inaintez divortul.
imi este greu fiind vorba de multi km dar mai ales ca imi este foarte teama sa merg unde am avut ultimul domiciliu sa depun divortul....
se poate invoca vreo exceptie in fata instantei pt a putea depune aici?
poate depune el divortul daca actele originale sunt la mine?
va multumesc anticipat
Ati putea apela la un mediator.. procedura e simplificata si nu aveti musai nevoie de avocat iar in cazul divortului doar o singura data va trebui sa va prezentati in fata judecatorului... sau prin alta persoana, prin procura de mandat. Cautati un mediator in zona in care locuiti... puteti fi citata si la noul domiciliul unde locuiti acum.
Chiar daca veti apela la un mediator, tot ca trebui sa va prezentati personal la instanta. Singura exceptie in care puteti acorda mandat altei persoane este in cazul in care locuiti in strainatate.
Sotul poate introduce actiunea de divort chiar daca nu are originalul actelor. Ar fi indicat pentru ca atunci veti putea angaja un avocat si, in functie de situatie, veti putea decide daca formulati reconventionala sau nu(o cerere prin care aveti pretentii proprii in dosar). Daca nu formulati reconventionala, nu trebuie sa va prezentati la dosar, se poate prezenta doar avocatul dvs.