avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANRSC competente
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANRSC competente

Buna ziua,
Referitor la iluminatul public, am obtinut o licenta de la ANRSC.Zilele acestea s-a anuntat un control de la agentia teritoriala responsabila de zona in care ne situam.
Noi am considerat ca procentul de 0.1% (conform Ordinului 108/2007 ANRSC)din valoarea contractelor de intretinere se achita lunar, incepand cu data de la care am obtinut licenta.
Cei de la ANRSC au solicitat o lista cu contractele de proiectare,modernizarea si intretinere a iluminatului public incepand cu anul 2004.Precizez ca am obtinut licenta in anul 2008.
Ma mult decat atat, ne-au adus la cunostinta ca trebuie sa platim retroactiv cei 0.1% din 2004 pana acum.
Va rog sa ma ajutati, daca este posibil cu legislatia valabila inainte de ordinul 108 / 2007 ANRSC, si daca este legal faptul ca acest procen sa se achite retroactiv, sau de daca acestia aveau obligatia sa ne anunte odata cu obtinerea licentei si de acest aspect.
vA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Istrate , Avocat 22:31, 28 Septembrie 2009
Anterior a fost in vigoare ordinul 92/2004 care prevedea: Art. 1. - Se stabileste contributia operatorilor furnizori/prestatori de servicii publice de gospodarie comunala, a agentilor economici si a institutiilor publice care presteaza servicii reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala potrivit legii, in cuantum de 0,1% din veniturile inregistrate ca urmare a prestarii/furnizarii serviciilor publice de gospodarie comunala sau din fondurile banesti alocate de catre autoritatile administratiei publice locale pentru desfasurarea acestor servicii.
Art. 2. - (1) Contributia se varsa in contul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala (A.N.R.S.C.) nr. 502514935787, deschis la Directia de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti.
(2) Contributia se achita lunar, pana la data de 20 a lunii curente pentru luna precedenta.
(3) Intarzierea in achitarea sumelor datorate dupa expirarea termenului prevazut la alin. (2) atrage dobanzi si penalitati de intarziere egale cu cele utilizate pentru neplata obligatiilor fata de bugetul de stat.
Anterior acestui ordin a fost in vigoare Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala nr. 66/2002 privind contributiile operatorilor furnizori/prestatori de servicii publice de gospodarie comunala la bugetul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 851 din 26 noiembrie 2002.

Art. 1 din textul de lege prevede cui incumba obligatia de plata a contributiei: "Art. 1. - Se stabileste contributia operatorilor furnizori/prestatori de servicii publice de gospodarie comunala, a agentilor economici si a institutiilor publice care presteaza servicii reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala potrivit legii, in cuantum de 0,1% din veniturile inregistrate ca urmare a prestarii/furnizarii serviciilor publice de gospodarie comunala sau din fondurile banesti alocate de catre autoritatile administratiei publice locale pentru desfasurarea acestor servicii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere anik233 anik233 buna ziua Locuiesc in orasul Bicaz jud Neamt ,la noi in cartier au venit cei de la APASERV si ne-au oprit apa pe motiv de neplata,chiar daca cei mai multi ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura la apartamentele cu centrale proprii in bloc contorizat masso masso Buna ziua! Va rog a ma lamuri cum se calculeaza costul caldurii la apartamentul cu centrala proprie situat in bloc contorizat; se mai scad costurile pentru ... (vezi toată discuția)
Asociatie cu centrala proprie OANA GHEORGHE OANA GHEORGHE Cum se calculeaza factura de gaze la o asociatie cu centrala proprie? (vezi toată discuția)