avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare pentru sotie pentru datoriile sotului
Discuție deschisă în Executare silită

Executare pentru sotie pentru datoriile sotului

Buna seara. Problema mea este urmatoarea: M-am casatorit in 2013. Sotul meu are niste datorii neplatite la banca, credit facut cu mult inainte de casatoria noastra. Ma poate executa pe mine pentru debitele lui? Exista o posibilitate legala sa rezolvam aceasta situatie pana reuseste el sa plateasca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:48, 8 Aprilie 2017
Titularul este raspunzator pentru credit. Sotul nu poate fi executat ptr creditul celuilalt sot.
Fiind datorii personale nu puteti fi dvs. executata.

Dar daca aveti bunuri comune se poate cere partajul si sa ajungeti sa va judecati si dvs.
Nu avem bunuri comune, in cazul in care se cumpara un bun,de obicei il inregistram pe numele meu. Pe numele lui nu figureaza nimic.Multumesc pentru raspuns.
Puteti da cateva exemple de cumparaturi inregistrate pe numele dvs?
Daca aveti regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri atunci bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune chiar daca sunt inregistrate doar pe numele unui sot.
De ex. masini, apartamente, terenuri.
Cand v-ati casatorit ce regim matrimonial ati ales?
Exista mai multe regimuri matrimoniale iar cel clasic este cel al comunitatii legale de bunuri, adica al bunurilor comune.
In cazul in care nu ati precizat un alt rm atunci bunurile sunt comune.

Pentru a va lamuri in privinta regimurilor matrimoniale cititi linkul urmator si vedeti unde va incadrati
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inainte de casatorie DanielaMol DanielaMol Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in scurt timp si as dori sa ma ajutati cu unele lamuriri. Sunt proprietarea unui imobil si unor terenuri. 1. Dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Alex_28 Alex_28 Buna ziua. Eu si sotia intentionam sa cumparam un apartament. Daca in contractul de vanzare-cumparare va fi mentionata doar sotie ca si cumparator, desi banii ... (vezi toată discuția)