avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari refuza inscrierea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari refuza inscrierea proprietarului - ce trebuie facut / ce actiune in justitie ? ?

Am solicitat asociatiei de proprietari, cu cerere scrisa cu confirmare de primire, inscrierea in asociatie. Asociatia refuza. Legea 230 spune la art. 9, citez "inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari ... se face la cerea scrisa a acestora, fara alte formalitati". Asociatia este in ilegalitate, legea NU prevede niciun motiv de refuz: esti proprietar ai dreptul sa ceri sa fii inscris, nu sa fii refuzat . Biroul pentru asociatii de proprietari, la care am sesizat aceasta situatie, din Primaria sector 1 a constatat acest lucru dar nu poate face nimic.

Ce trebuie intreprins, ce tip de actiune in justitie ? Eventual model de actiune si orice alte informatii utile. Notificare prin executor ? Se pot cere daune si cheltuieli de judecata ? Se poate chema nominal presedintele, membrii comitetului, etc Se poate cere o constrangere pentru fiecare zi de intarziere de la data comunicarii certe a decizei ? O data obtinuta o eventuala decizie in justitie cum trebuie procedat, punct cu punct.

Multumesc anticipat pt un raspuns clar, precis si profesionist de preferinta (trebuie facut a, b, c, etc...), mai putin pareri si/sau divagatii.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 15:31, 16 Septembrie 2009
ynocentta a scris:

Nu sunteti de parere ca pentru evitarea situatiilor poate ridicole,poate abuzive ,
ar trebui legiferat si testul psihiatric pentru ocuparea postului de presedinte de asociatie.?

Eventual si niste liste de semnaturi care sa sustina candidatura.... validate neaparat de un birou electoral al asociatiei.
care este diferenta de adresare ..catre asociatie sau ..presedinte? suna mai frumos..dle presedinte?Si de ce nu explicati ca orice nerespectare a legislatiei se poate rezolva la politie?indiferent de psihicul presedintelui..sau de asta se tem unii
proprietaru,
va inselati nu
orice nerespectare a legislatiei se poate rezolva la politie

Exista situatii ,si precedentele o demonstreaza ca documente,actiuni ,intreprinse de catre presedinti de asociatie,aduse la cunostiinta si in cercetarea politiei,aceasta ,
nu detine competenta de a se implica in cercetare si solutionare.
Precedentele...vezi Autoritatea Nationala de lupta impotriva formelor de discriminare
era necesar sa numesc chiar ce se poate si ce nu rezolva prin politie?
Care ar fi situatiile? chiar si cele contabile pot fi..rezolvate de politie? dar aici era vb de predarea unei cereri...
Aveti vaste cunostinte...dar nu vad legatura cu ...vezi Autoritatea Nationala de lupta impotriva formelor de discriminare ..dar suna frumos...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Nu sunteti de parere ca pentru evitarea situatiilor poate ridicole,poate abuzive ,
ar trebui legiferat si testul psihiatric pentru ocuparea postului de presedinte de asociatie.?

Eu as face o conditie obligatorie. In plus, daca "adimistratorul" are nevoie de atestat, as institui aceeasi lege si pentru presedinti si pentru membrii din comitetul executiv.
Eu ma uit la mine in bloc, au fost pusi niste oameni nevinovati in comitet, bine intentionati, care, insa, nu stiu de niciunele. Presedintele i-a transformat in subordonati si in niste executanti de semnaturi. Evident, ca primarii.

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva asociatiei de proprietari pentru obtinere inscrisuri Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Buna seara, Pun in discutie subiectul din titlu pentru ca doresc exprimarea unor opinii care sa ma ajute la formularea unei actiuni. Cum pot obliga pe ... (vezi toată discuția)
Unde reclam faptul că anveloparea blocului mi-a produs grave prejudicii și nu mai pot folosi apartamentul? doctorS doctorS Blocul nostru s-a anvelopat... Din august 2016 stam cu schele la ferestre, in zgomot, urlete si obscenitati muncitoresti, praf, fum si emanatii toxice de la ... (vezi toată discuția)
Accesul la documente iezeru.radu iezeru.radu Buna ziua. Conform Legii 230/2007, la Art. 10. se precizeaza ca: \"- Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si ... (vezi toată discuția)