avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate testament

Daca o persoana in varsta de 75 ani. a intocmit un testament .acesta se poate anula ca fiind plata pentru relatie de concubinaj?Testament prin care a fost numita legatar.testament intocmit la notar cu doi martori
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:40, 10 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul poate fi anulat daca dovediti ca nu a avut discernamant.. greu de crezut, avand in vedere ca a fost facut la notar si cu 2 martori.
Fiecare face ce vrea cu averea lui.
Testamentul poate fi redus daca se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari (copii, parinti, sot)
Daca cel care a lasat testamentul este inca in viata atunci poate revoca testamentul oricand.
Nu.
Nu aveti nici o dovada in acest sens, ca aceasta a fost cauza intocmirii testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune andreean1 andreean1 - X a decedat in 2019. A avut 2 casatorii, din prima avandu-l pe S; - Cel de-al doilea sot (I) a decedat in 2012, cu diagnosticul de cancer cu punct de ... (vezi toată discuția)
Testament adaa_19 adaa_19 Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca se poate darama un testament(facut la notar) de catre mostenitorul rezervatar? cate sanse sunt pozibile? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)