buna ziua, am nevoie de un sfat.
fratele meu si-a cumparat o casa, pentru care parintii mei au acceptat sa isi ipotecheze apartamentul. intre timp tatal meu a decedat, iar mama ar dori sa mute ipoteca de pe apartament pe casa pentru care s-a pus ipoteca. casa pe care fratele meu si-a cumparat-o este trecuta doar pe numele sotiei, el ce drepturi are daca nu e trecut in acte? in acest caz daca mama doreste sa mute ipoteca cum poate sa faca?
buna ziua .
daca imobilul pt care s-a instituit ipoteca pe casa parintilor a fost cumparat in timpul casatoriei , nu are nici o relevanta faptul ca fratele dvs nu apare si el mentionat ca si coproprietar .
fiind dobandit in timpul casatoriei, imobilul va intra in eventualitatea unui divort, in masa partajabila .
eu personal nu cred ca se poate schimba ipoteca de pe un imobil pe altul, dar poate colegii mei au alte pareri .
totusi cred ca cea mai in masura sa va dea un raspuns ar fii banca .
Eu cred ca este posibila schimbarea ipotecii de pe un imobl pe altul, cu acordu l bancii si in conditiile in care celalalt imobi lare o valoare cel putin egala cu a celui asupra caruia s-a instituit ipoteca initial. Asta deoarece, oricum creditorul va urmari bunul ipotecat i n mainile oricui s-ar afla, conform C. civil.
Mostenire
si.monette
fratele meu a ipotecat pe o perioada de 25 de ani apartamentul parintilor, acelasi in care locuim toti 4. as dori sa aflu cui ii revine acest apartament, cine ... (vezi toată discuția)