avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... in ce conditii se poate schimba ipoteca de pe un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

in ce conditii se poate schimba ipoteca de pe un imobil pe altul?

buna ziua, am nevoie de un sfat.
fratele meu si-a cumparat o casa, pentru care parintii mei au acceptat sa isi ipotecheze apartamentul. intre timp tatal meu a decedat, iar mama ar dori sa mute ipoteca de pe apartament pe casa pentru care s-a pus ipoteca. casa pe care fratele meu si-a cumparat-o este trecuta doar pe numele sotiei, el ce drepturi are daca nu e trecut in acte? in acest caz daca mama doreste sa mute ipoteca cum poate sa faca?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:16, 15 Septembrie 2009
buna ziua .
daca imobilul pt care s-a instituit ipoteca pe casa parintilor a fost cumparat in timpul casatoriei , nu are nici o relevanta faptul ca fratele dvs nu apare si el mentionat ca si coproprietar .
fiind dobandit in timpul casatoriei, imobilul va intra in eventualitatea unui divort, in masa partajabila .

eu personal nu cred ca se poate schimba ipoteca de pe un imobil pe altul, dar poate colegii mei au alte pareri .
totusi cred ca cea mai in masura sa va dea un raspuns ar fii banca .
Eu cred ca este posibila schimbarea ipotecii de pe un imobl pe altul, cu acordu l bancii si in conditiile in care celalalt imobi lare o valoare cel putin egala cu a celui asupra caruia s-a instituit ipoteca initial. Asta deoarece, oricum creditorul va urmari bunul ipotecat i n mainile oricui s-ar afla, conform C. civil.
Numai cu acordul institutiei bancare se poate stramuta sarcina ipotecii pe un alt bun imobil.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate muta o ipoteca de pe un apartament pe un alt imobil? stelian_1981 stelian_1981 Buna ziua!!!In urma cu 5 ani am imprumutat un credit bancar prin prima casa,ipoteca a fost pusa pe apartamentul pe care l-am cumparat,in momentul de fata vreau ... (vezi toată discuția)
Mostenire si.monette si.monette fratele meu a ipotecat pe o perioada de 25 de ani apartamentul parintilor, acelasi in care locuim toti 4. as dori sa aflu cui ii revine acest apartament, cine ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa alinacraciun alinacraciun buna am si eu o problema : programul \"prima casa\" se aplica pentru refinantarea unui credit pentru locuinta deja luat de la banca? locuinta este construita ... (vezi toată discuția)