avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Suntem doi frati,eu si o sora.Ambii parinti au decedat.Mostenim de la cei doi parinti o casa la tara si pamant arabil extravilan.Eu ,baiatul,am inmormantat ambii parinti,pe cheltuiala mea,sora n-a participat cu nimic ,motivul fiind acela ca mama noastra,pe timpul vietii mi-a dat mie,prin testament la notar tot ce i se cuvenea dansei din avere,cu obligatia mea de a o intretine si a locui cu dumneaei pana la deces si sa suport toata cheltuiala cu inmormantarea.Tatal a decedat inaintea dansei cu doi ani,nelasand nici-un document de mostenire.
La aceasta data nu posed decat titlul de proprietate pentru casa si pamant arabil extravilan,detinute de ambii parinti.Nu s-a intocmit vreun act pentru aceasta avere ,deci nu am acte de mostenire.Mai am cele doua certificate de deces ale parintilor.
Dupa decesul tatalui eu am locuit impreuna cu mama si sotia mea,la tara,unde locuiesc si in prezent cu carte de identitate la aceasta adresa de la tara.Nu mai detin o alta locuinta nici la oras si nici la tara.
De cativa ani sora mea nu mai vorbeste cu mine.Locuieste la oras departe de locuinta de la tara si n-a mai venit aici dupa decesul mamei.
Sora mea mi-a comunicat printr-o verisoara primara ca doreste jumatate din averea lasata de parintii nostri si aceasta se va infaptui numai prin judecata la tribunal.
Va rog frumos sa-mi raspundeti cum procedez sa deschid procesul de succesiune pentru averea in cauza si ce sanse am sa obtin procentul corect din aceasta,avand in vedere cele precizate mai sus si in plus faptul ca eu cu sotia mea am facut multe reparatii la casa,la curte,am platit impozitul pentru pamant,etc
De asemenea,va rog sa-mi precizati la ce judecatorie sa deschid procesul de succesiune,la cea la care a fost arondat tata si mama,adica cea mai apropiata sau nu conteaza judetul sau localitatea unde este judecatoria?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgeconstantin , utilizator 14:49, 10 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire negata alitys alitys IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire mihaelamazilu2008 mihaelamazilu2008 Buna seara, Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - sot mostenitor mboletta mboletta Va rog sa raspundeti cu detalli despre aceasta speta; Decedat fara urmasi - masa succesorala compusa din casa, teren plus un teren arabil. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)