avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fiind insarcinata, imi pot obliga angajatorul sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fiind insarcinata, imi pot obliga angajatorul sa imi dea program de lucru?

Buna,

Am citit legislatia in vigoare care mentioneaza ca program de noapte se considera doar daca sunt lucrate 3 ore in intervalul 22:00 - 06:00.

Eu insa lucrez pe program 16:00 - 00:30, ceea ce inseamna ca lucrez doar 2.5ore din cele 3 care ar constitui program de noapte.

In aceste conditii, imi pot obliga firma sa imi dea un program mai de zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 11 Martie 2017
Potrivit art.128 alin.2 C.mun., femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte

OUG 96/2003
Art. 19
(1)Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)–e) nu pot fi obligate să desfăşoare muncă de noapte.

(2)În cazul în care sănătatea salariatelor menţionate la alin. (1) este afectată de munca de noapte, angajatorul este obligat ca, pe baza solicitării scrise a salariatei, să o transfere la un loc de muncă de zi, cu menţinerea salariului de bază brut lunar.

(3)Solicitarea salariatei se însoţeşte de un document medical care menţionează perioada în care sănătatea acesteia este afectată de munca de noapte.

(4)În cazul în care, din motive justificate în mod obiectiv, transferul nu este posibil, salariata va beneficia de concediul şi indemnizaţia de risc maternal, conform art. 10 şi 11.


art.2
În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
....
c)salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;
.....
Asta am citit si eu pe Internet si nu imi raspunde la intrebare!

'Nu pot fi obligate sa presteze munca de noapte' inseamna NICIO ora sau mai putin de 3? Ca mie angajatorul mi-a spus ca nu prestez munca de noapte din moment ce nu implinesc cele 3 ore intre 22 si 1:00.
Inseamna nicio ora de noapte.

Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul in ture pana la 12.30 noaptea ptr femei insarcinate laura76c laura76c Buna ziua, Lucrez in comert si de curand am aflat ca sunt insarcinata . Programul este In ture . Schimbul 2 se face cate o saptamana cu randul de la 15.30 ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte gravida andreea_uri andreea_uri Bună ziua, Am o nelamurire si sper ca ma va putea ajuta cineva sa înțeleg. Am citit și câteva articole de lege pe internet, dar nu reușesc sa ... (vezi toată discuția)
Tura de noapte 19 - 07 mihaita08 mihaita08 daca lucrez in intervalul orar 19 - 07, se considera toate cele 12 ore program de noapte sau doar cele cuprinse intre 22 - 06 ? (vezi toată discuția)