avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca de noapte gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca de noapte gravida

Bună ziua,
Am o nelamurire si sper ca ma va putea ajuta cineva sa înțeleg. Am citit și câteva articole de lege pe internet, dar nu reușesc sa înțeleg. Sunt însarcinata în 13 săptămâni. Am citit ca munca de noapte este interzisa prin lege pentru femeile gravide.
Programul meu de lucru se desfășoară în ture, în intervalul 9:00- 24:oo.
De la ora 22:oo la 24:oo se considera ore de noapte. Dar am citit ca tura de noapte înseamnă cel puțin 3 ore pe noapte lucrate.
În cazul meu, daca prind doar 2 ore de noapte, pot solicita angajatorului sa Lucrez doar în tura de dimineata, având în vedere ca sunt însarcinata?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 23 Martie 2017
Conform art.128 alin.2 C.mun., femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.
Prin urmare, solicitati angajatorului sa va schimbe programul de munca in ture de zi.

In caz de refuz, sesizati ITM-ul - Control SSM.
Mulțumesc pentru răspuns, însă asta am citit și eu în lege. Ceea ce mie îmi este neclar este dacă cele 2 ore sunt considerate munca de noapte sau doar peste 3 ore lucrate se considera munca de noapte?
Ma poate lamuri cineva ?

Mulțumesc mult
Sunt considerate ore de noapte ... Munca prestata intre orele 22,00-6,00 este considerata munca de noapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiind insarcinata, imi pot obliga angajatorul sa imi dea program de lucru? Irinahagi Irinahagi Buna, Am citit legislatia in vigoare care mentioneaza ca program de noapte se considera doar daca sunt lucrate 3 ore in intervalul 22:00 - 06:00. Eu insa ... (vezi toată discuția)
Lucrul in ture pana la 12.30 noaptea ptr femei insarcinate laura76c laura76c Buna ziua, Lucrez in comert si de curand am aflat ca sunt insarcinata . Programul este In ture . Schimbul 2 se face cate o saptamana cu randul de la 15.30 ... (vezi toată discuția)
Tura de noapte 19 - 07 mihaita08 mihaita08 daca lucrez in intervalul orar 19 - 07, se considera toate cele 12 ore program de noapte sau doar cele cuprinse intre 22 - 06 ? (vezi toată discuția)