avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am divortat de 4 ani, eu ramanand in apartament cu cei doi copii,fostul sot mutandu-se imediat fupa divort,nefacand partajul. Acum vrea sa vanda apartamentul iar eu i-am zis ca-i dau jumatate din cat a cerut in termen de doi ani. Nu e de acord ,amenintandu-ma ca ma da in judecata. Am sanse de izbanda?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:08, 11 Martie 2017
Este putin probabil ca instanta sa va incuvinteze un termen de 2 ani pt plata sultei catre fostul sot.Fie incercati sa gasiti o solutie de comun acord ,un partaj amiabil,fie in instanta solicitati atttribuirea apartamentului catre fostul sot cu obligatia de a va achita sulta.
Multumesc frumos.
Legea dispune in sensul ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.

Cel mai convenabil ar fi sa gasiti o solutie amiabila.

Cealalta varianta este partajul in instanta, mult mai costisitor financiar pt ambele parti. Daca insa va veti judeca cu siguranta durata procesului se va apropia de 2 ani. In plus veti putea obtine un termen de gratie pt plata sultei, undeva spre 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament coproprietate tvmnewnet@yahoo.com tvmnewnet@yahoo.com In anul 1992 am dobandit cu fosta sotie, in baza Decretului Lege din 1990, am cuparat apartamnetul in care l-am obtinut din fondul locativ de stat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)