Am divortat de 4 ani, eu ramanand in apartament cu cei doi copii,fostul sot mutandu-se imediat fupa divort,nefacand partajul. Acum vrea sa vanda apartamentul iar eu i-am zis ca-i dau jumatate din cat a cerut in termen de doi ani. Nu e de acord ,amenintandu-ma ca ma da in judecata. Am sanse de izbanda?
Este putin probabil ca instanta sa va incuvinteze un termen de 2 ani pt plata sultei catre fostul sot.Fie incercati sa gasiti o solutie de comun acord ,un partaj amiabil,fie in instanta solicitati atttribuirea apartamentului catre fostul sot cu obligatia de a va achita sulta.
Legea dispune in sensul ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Cel mai convenabil ar fi sa gasiti o solutie amiabila.
Cealalta varianta este partajul in instanta, mult mai costisitor financiar pt ambele parti. Daca insa va veti judeca cu siguranta durata procesului se va apropia de 2 ani. In plus veti putea obtine un termen de gratie pt plata sultei, undeva spre 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii.
Partaj
mavrocordat
buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)