avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa cati ani poti deveni propietarul casei in care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa cati ani poti deveni propietarul casei in care locuiesti si nu vin mostenitori sa te de a afara

Buna nu stiu eu prea bine cum sa formulez intrebarea dar cred ca cineva v a intelege ce vreau sa spun .locuiesc cu sotul meu si fica mea in curtea bunicilor din partea sotului de 22 de ani actele fiind pe numele bunicii aceasta fiind decedata de 21 de ani casa e construita de socrul meu ca anexa la casa bunicii si socri mei sant decedati de 24 de ani nu s a facut nici o succesiune dupa nici un decedat bunici sotului având 4 copii dintre care mai traiesc 3. Doi neavand mostenitori problema mea e ca am investit in casa si in curte dar nu am acte si ma gandesc.ca s ar putea sa mi vina veri sotului la mostenire din lipsa de bani nu am putut dezbate mostenirea am inteles ca exista un art in codul civil ca dupa nustiu cati ani daca plătești la stat impozitul pe teren si curte poti deveni proprietarul acestiua va rog sa mi da ti un sfat multumesc
Buna ziua,
... articolul in codul civil ...
ca dupa nustiu cati ani daca plătești la stat impozitul pe teren si curte poti deveni proprietarul
... exista! ... dar, nu va incadrati.
La dvs. trebuie musai sa faceti succesiunea de pe urma bunicilor.

Articolul respectiv se refera la prescriptia achizitiva, adica la uzucapiune.
Si trebuie ca instanta sa constate printr-o hotarare ca intervenit uzucapiunea.
Pentru aceasta trebuie sa chemati in judecata pe cel ce detine imobilul respectiv cu acte sau daca acela a decedat, trebuie chemati mostenitorii.
In cazul dvs. chiar daca chemati mostenitorii, tot trebuie sa faceti dovada acceptarii mostenirii.
Deci, oricum ar fi, va intoarceti de unde ati plecat: dezbaterea succesiunii.

Singura solutie la dvs. este dezbaterea succesiunii de pe urma defunctilor care au detinut cu acte terenul respectiv, urmand sa solicitati atribuirea catre dvs, a intregii mase succesorale, motivat de faptul ca ati locuit in permanenta acolo si sa-i despagubiti pe ceilalti mostenitori (sulta).
Este o actiune complexa ce presupune cunostinte juridice in domeniu, astfel incat va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa o redacteze, daca nu aveti posibilitati financiare si pentru a beneficia de o asistenta juridica de specialitate si pe parcursul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Partaj voluntar pretul acestuia melinaR melinaR buna dimineata am o mare problema cu impozitul pe terenul agricol eu impreuna cu sotul meu si fata mea locuim in casa parinteasca din partea sotului problema ... (vezi toată discuția)
Mostenire /cum pot intra in posesie? violeta t violeta t ACTE NECESARE,ETAPELE JURITICE Bunicul sotului a avut doi baieti,si a construit doua casa in doua curti diferite cu doua adrese,propietatile sant pe numele ... (vezi toată discuția)