Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce documente se intocmesc pentru un angajat al carui contract de munca incheiat cu durata determinata expira in data de 1 aprilie 2017 si nu se doreste prelungire.
Cand trebuie inregistrat in revisal incetarea contractului, si va rog daca ma puteti ajuta si cu articolul din codul muncii.
1. HG 500/2011
art.4
(1) Transmiterea registrului privat către inspectoratul teritorial de muncă, cu elementele prevăzute la art. 3 alin. (2), se face după cum urmează:
.....
c) elementul prevăzut la art. 3 alin. (2) lit. n) se transmite cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;
.....
art.3
...
(2) Registrul privat se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde următoarele elemente:
....
n) data încetării contractului individual de muncă.
2. Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
In speta, incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m. (01.04.2017)
3. La incetarea c.i.m. , ii puteti elibera salariatului :
- decizia de incetare a c.i.m
- adeverinta de vechime
- adevernta de somaj
Revisal
daria_ramona2006
Buna ziua. Am o intrebare. Am o cerere de incetare a contractului de munca cu data de ieri 12.10.2017 incepand cu data de 13.10.2017. Cand trebuia sa fac ... (vezi toată discuția)