Asociația de proprietari din blocul în care locuiesc a înlocuit în vara repartitoarele de căldură din apartamentele componente ale blocului cu altele. Petru ca nu ne-a anunțat nimeni și nici nu am văzut afișul asociației am rămas cu repartitoarele vechi, consumul nostru nu a mai fost monitorizat și prin urmare toată iarna am plătit caldura "la pausal". Ne-am sesizat abia în februarie când am văzut ca aveam cel mai mult de pe toată scara de achitat. Ce e de făcut? Pot obliga asociația sa re calculeze caldura având în vedere ca nu ne-au notificat ca trebuie sa înlocuim repartitoarele? Ii pot acționa în instanta?
Solicitati hotararea Adunarii gen prin care s-a hotarat schimbarea repartitoarelor si motivul schimbarii cu altele noi.
Chiar daca exista o astfel de hotarare reprezentantii asociatiei din comitet aveau obligaria sa verifice motivul ptr care nu v-ati inlocuit repartitoarele ca si ceilalti proprietari.
Atata timp cat aveati repartitoare functionale nu existau motive ptr care sa nu va fie calculate cotele de caldura si avand in vedere ca nu exista nici o obligativitate legala de a avea montate acelasi model de repartitor aveti temei ptr a solicita recalcularea caldurii si temei ptr o actiune in instanta in caz de refuz.
Pai si dvs in final,vreti repartitoare sau vreti sa ramaneti cu acelea vechi? Oricum contractul cu firma montatoare si cititoare se face individual,asa ca e de datoria dvs sa va hotarati pe mai departe.E posibil ca cele vechi sa fie expirate...motiv pentru care sa decis in majoritate inlocuirea lor.Raspunsul clar il gasiti la presedintele blocului care detine toate hotararile asociatiei
Contractul cu firma care repartizeaza cheltuielile se face pe intreaga asociatie si nu individual.
Din acest motiv trebuie solicitat asociatiei sa justifice ptr cati proprietari a fost incheiat contractul si de xe nu a fost incheiat ptr toti. De ce nu au verificat cauzele ptr care n7 au fost schimbate toate repartitoarele.
Calorifer ultimul etaj
haivas
Buna ziua.Stau in apartament cu 3 camere la ultimul etaj.Toate caloriferele sunt contorizate.Bloc reabilitat.Asociatia de propietari a luat hoatararea ca toti ... (vezi toată discuția)