avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

concediul de maternitate si cel de crestere copil sunt considerate sau nu ca si vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:21, 15 Septembrie 2009
raspunsul la intrebarea dvs este urmatorul : nu :sorry:
Cu toata stima pentru profesionalismul majoritatii celor care acorda consultatii pe acest forum, la aceasta intrebare ati gresit. Va rog consultati legislatia in domeniu ( ex OUG 148/2005 amendata ( art 6 .1, parca), nu va luati dupa informatiile vehiculate in presa.
Atat concediul de sarcina si lauzie cat si CIC sunt considerate vechime in munca. In cazul CIC, la bugetari, perioada respectiva nu este considerata vechime in specialitate ( deci conteaza la pensie, dar nu la o eventuala promovare).
Numai bine.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
dienuta, utilizator
Conform OUG 148/2005 art 6 ,CIC+Cs constituie vechime in munca.
Prevederea mentionata asigura inclusiv beneficierea de alocatie CIC in situatia mamicilor care au benficiat de CIM in strainatate,pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale ,incheiate de statele membre CE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - contract de munca in spania andredan andredan Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: lucrez in Spania in baza unui contract de munca din data de 07/02/2010 pana in data de 07/01/2011. Sunt insarcinata, ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? indira indira am nascut pe 27 octombrie 2002,am intrat in cresterea copilului in ian 2003,se considera concediul de cresterea copilului vechime in serviciu conform oug ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca mihaela_1968 mihaela_1968 Perioada in care o persoana are contractul individual de munca suspendat pentru crestere copil constituie vechime in munca? Va multumesc! (vezi toată discuția)