buna ziua va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat ,detin un imobil ,mama are un drept de abitatie pt o camera ,in urma cu 2 ani a plecat de acasa ,de atunci ma hartuieste continuu ,ma reclamat ca am dat-o eu afara din imobil ,mi-a intentat un proces ,o ordonanta prezidentiala prin care a cerut sa o primesc in casa motivind ca nu are unde sa locuiasca,instanta ia dat dreptate desi ea mai detine alt imobil,eu am plecat din casa locuiesc cu chirie ,nu puteam sa las copilul de 10 ani cu ea in casa consuma alcool ,este violenta,blesteama ,face scandal,acum am vazut pe siteul judecatoriei ca pe 1 martie ,a obtinut incuvintarea executarii silite,eu nu am stiut nimic nu am primit nici o instiintare ,ce urmeaza sa se intample ,ma va anunta si pe mine cineva ,sau va veni va sparge usa si va intra in casa,repet eu nu locuies in accel imobil si nici in localitatea respectiva,mama ma hartieste ,ma ameninta ca imi va pune proprire pe salariu pt cheltuieli de judecata ,interesul este ca eu sa renunt la casa in favoarea ei,casa mi-au vandut-o bunicii ,iar ea detine doar un drept de abitatie viagera pt o camera,va rog ajutati-ma ce pot face ,si mai ales la ce sa ma astept ,cum se procedeaza in cazul accestei executari silite va multumesc
Se va trece la executarea silita adica,mama dvs. va fi repusa in dreptul deabiatie, dvs.nu-i puteti restrange acest drept,executorul va poate pune poprire pe venituri ptr.plata chelt.de judecata daca, ati pierdut procesul si nu le platiti de buna voie.
Faceti contestatie la executare si aratati ca ati parasit deja casa cand s-a demarat procedura, ca aceasta a continuat abuziv. Depinde si de ce dovezi aveti ca ati lasat-o sa locuiasca in casa, trebuia o notificare in cursul procesului inca, recunoasterea pretentiilor...
Faptul ca ati parasit imobilul nu este suficient. Trebuia sa ii permiteti mamei sa locuiasca in acea camera in care s-a constituit dreptul de abitatie. Daca nu ati facut asta, trebuie sa suportati cheltuielile de judecata si onorariul executorului judecatoresc. In instanta ati fi putut sa va aparati aratand ca mama este violenta. Eventual sa fi cerut sa se stabileasca dreptul de abitatie in alta parte... Dar acum e tardiv.