avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu / fara citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu / fara citire radio

Buna ziua
In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am apometrele 'traditionale' functionale; administratorul imi refuza citirea acestora, este legal acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: macsimjohn , utilizator 08:48, 15 Noiembrie 2024
Legea 230/2007 a asociatiilir de proprietari.

[ link extern ]
Va rog sa ma ajutati si cu articolul in baza caruia mi-as putea sustine cererea. Am citit legea, sumar, dar nu mi-a atras atentia ceva specific. Multumesc!
Art. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Cereti in scris presedintelui hotararea Ag prin care s-a hotarat ca proprietarii care nu detin contoare de apa cu unde radio sa plateasca la pausal chiar daca au contoare clasice functionale si regulamentul de repartizare a consumului de apa si a diferentelor.

In ce fel ma ajuta daca cer aceste documente? Eu as vrea sa ma impotrivesc lor pe baza legala si vreau sa stiu care sunt argumentele, in detaliu, cu care combat.
Pai ii combateti cu documentele lor si ale dvs!

Hotararea Ag prin care au hotarat ca cei care nu si-au montat contoare radio dar sunt contorizati cu apometre functionale si cu verificare metrologica nu este legala.

Le cereti hotararea si regulamentul de repartizare a apei sa vedeti ce scrie acolo si apoi ii combateti cu BVM (buletin de verif metrologica).

Cu aceste documente (hot AG, regulament apa, BVM, raspunsul primit de la asociatiei privind legalitatea repartizarea apei la pausal) va puteti duce ulterior in instanta si sa solicitati anularea hot AG intrucat nu exista temei legal ptr impunerea si repartizarea apei in baza unui anumit tip de apometru.

Alte discuții în legătură

Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)