avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o datorie la intretinere de 4600 ron si penalizarile sunt de 3700 ron apartamentul este pe numele tatalui meu care nu este in tara am fost dat in judecata pot sa il reprezint eu pe tata? aceasta suma s-a acumulat intrucat asociatia refuza sa imi citeasca apometrele si platesc aproape lunar la 2 persoane cate 17 m3 de apa rece si cate 8 de apa calda pe parcursul timpului am mai platit cate 10 milioane 5 milioane cu sacrificii intrucat nu am nici un venit insa dupa 2 luni suma devine la fel de mare as vrea sa platesc suma de 4600 cu toate ca stiu ca nu e corecta in rate in fiecare luna dar cum pot face acest lucru daca nu mi se citesc apometrele si suma de plata pe fiecare luna este mare pot cere in instanta sa platesc in rate fara sa mi se mai calculeze penalizari pe perioada ratelor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 14:59, 16 Septembrie 2009
Buna ziua. Cam in aceeasi situatie suntem si noi , o asociatie de locatari , insa , la noi problema este mai delicata . In luna mai 2009 la afisierul scarii ne-am trezit cu demisia administratorului de bloc semnata numai de presedintele asociatiei . Cu o saptamana inaintea datei inscrise pe acea demisie , respectivul administrator nu a mai vrut sa incaseze de la locatari banii pentru apa rece. In momentul de fata avem 4 luni de cand apometrele nu au mai fost citite si din cate am inteles fosta administratie are lipsa de peste 20000 de lei in contabilitate . Chestia este ca suntem vizati pentru debransarea de la apa rece in cursul saptamanii viitoare. Problema este ca in urma cu cateva luni toti locatarii am fost de acord sa dam in judecata regia furnizoare de apa rece pentru o factura emisa de dansii in valoare de 9500 de lei si implicit sa dam in judecata restantierii scarii ( acestia insumeaza aproximativ 10000 de lei datorie la apa rece ). In urma acestor demersuri , fostul administrator nu ne-a mai furnizat date cu privire la demersul actiunilor din instanta ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca aceste demersuri ori nu au fost facute ori au fost sortite esecului . As dori sa ma lamuriti in doua privinte : 1. Ce masuri putem lua impotriva fostului administrator pentru a scapa de datoriile acumulate si de noi , ceilalti locatari care platim la zi ? si 2. In cazul in care se dovedeste in urma unei expertize contabile ca fostul administrator a "bagat mana in sac" ce masuri putem lua impotriva lui si cum ne putem recupera pagubele produse de acesta ?
Georgyyana,a-ti mentionat asociatie de locatari?
1-Legea in vigoare prevede ca asociatiile de locatari ,parcurgand etapele legal impuse sa se transforme in asociatii de proprietari.
2- Atat legea asociatiilor de locatari cat si acea de proprietari va permite sa desfasurati ,activitatile necesare pentru constatarea eventualelor incalcari ale prevederilor in vigoare si identificarea persoanelor responsabile.
Pentru a putea beneficia de prevederile in vigoare ar fi de preferat sa contactati entitate specializata,persoana competenta ,care sa intreprinda demersurile necesare inregistrarii ca si asociatie de proprietari.
Concomitent ,demarati activitatile legale ,pentru efectuare expertiza financiar contabila ,functie de concluziile careia puteti formula plangere la parchet .
Pentru constatarea stadiului actiunilor in instanta,verificati evidenta asociatiei unde obligatoriu trebuie sa existe inregistrate individual actiunile formulate pentru recuperare restante ,eventual imputernicirea avocatiala
Avand in vedere situatia litigioasa ,delicata si complexa ,administrator+prestatori servicii+instanta,pentru lamurirea situatiei,intocmirea formalitatilor legale care sa va asigure o eventuala posibilitate de recuperare prejudiciu de la administrator se impune angajarea de avocat .
ynocenta intrebare
atata timp cat calculul restantelor nu este corect,fiind un abuz,actiunea va fi respinsa...iar daca paratul a platit vre o 1500 lei avocat,aceasta se va recupera din buzunarul presedintelui.Asociatia v a trebui sa prezinte si raportul de expertiza si nu stiu cine v a semna abuzul.
Retragerea este simpla si nu trebuie multe ..DISPOZITII...fie nu se prezinta reclamantul,fie ca o face verbal in fata instantei,sau printr o cerere depusa cu 5 zile inainte de termen la ..secretariat..E simplu..pt unele...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a nu plati orice suma i se impune de catre asociatia de proprietari fara a primi explicatii asupra calculului din care a rezultat Livia Costescu Livia Costescu In cazul unui proprietar restantier peste 90 zile legea vine in ajutorul asociatiei de proprietari si prevede ca restantierul sa fie actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)