avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua indemnizatie de creștere copil, chiar dacă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua indemnizatie de creștere copil, chiar dacă nu mai lucrez de 6 luni de zile?

Bună ziua! Îmi doresc din suflet ca cineva care cunoaște legea sau a trecut prin aceeași situație, sa îmi poată da un răspuns clar și sigur! Sunt gravida în 2 luni și nu mai lucrez de 6 luni. La ultimul loc de munca am lucrat timp de 2 ani jumate cu carte de munca. iar in cele din mi.am dat demisia. Soțul meu de asemenea nu mai lucrează. Întrebarea mea este dacă mai am vreo șansă să iau aceasta indemnizatie. Am auzit undeva ca ma pot duce la primărie cu actele de încetare a contractului de munca, iar acolo mi se va spune care ar fi procedurile de urmat, iar fostul angajator va fi obligat prin lege sa.și dea acordul ca eu sa pot primi aceasta indemnizatie, chiar dacă nu mai lucrez la el de 6 luni. Este adevărat? Știți ceva de acesta procedura? In caz contrar, ce alta indemnizatie/alocatie as putea primi pt creșterea copilului în situația mea? M.ar ajuta enorm un răspuns...Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Flor Flor , utilizator 20:56, 13 Martie 2017
Care este data prezumata a nasterii si ce statut ati avut in ultimii doi an anteriori acesteia? (de exemplu, angajata de la ... pana la ..., casnica , eleva etc.)
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Voi naște la începutul lunii noiembrie. În momentul de fata sunt casnica. Perioada în care am lucrat la ultimul loc de muncă, este 06.11.2014 - 05.09.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie unic intretinator de familie claudia1996 claudia1996 Buna ziua , am varsta de 19ani si urmaeza sa nasc eu nu am 12 luni pe cartea de munca , iar singurul intretinator de familie este sotul meu care are in acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dreams22 dreams22 Buna seara!Ma bucur enorm ca am dat de siteul dumneavoastra!Am si eu o inrebare!Am terminat somajul in data de 1.06.2012. In luna decembrie am ramas ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul sarcinii Gabi20160201 Gabi20160201 Buna ziua , am o curiozitate . Sunt in 17 saptamani de sarcina , lucrez la locul de munca actual din ianuarie si inainte am mai lucrat, deci as putea ... (vezi toată discuția)