avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca 8 ore/luna si 15 zile de CFS din luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca 8 ore/luna si 15 zile de CFS din luna

Potentialul sef vrea sa semnam asa: contract de 8 ore pe zi, dar 15 zile sa semnez CFS-uri dar sa lucrez motivand ca nu conteaza pe cate ore e contractul(i-am zis ca e echivalentul unui contract de 4 ore). Date fiind conditiile lui CFS-ul chiar daca am contract pe 8 ore imi diminueaza sau nu si vechimea(stagiul de cotizare) si contributia la pensie, punctele acumulate care ajuta la calcularea viitoarei pensii de stat? Accepta si contract de 4 h dar sa lucrez 8. Precizez ca locuiesc in orasul si judetul cu cea mai mare rata a somajului si in aceste conditii patronii fac legea pe baza relatiilor pe care le au si incearca diverse metode de constrangere. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristta , utilizator 12:10, 16 Martie 2017
Da, va diminueaza vechimea! Respectiv dv jumatate de luna lucrati in conditii legale, iar cealalta jumatate munciti la negru. Dansul recurge la acest lucru pentru a plati mai putin catre stat. Acest lucru pe care-l face dansul se numeste evaziune fiscala. Daca dv ii acceptati conditiile ii sunteti complice, deci in urma unui control puteti fi si dv sanctionat!

Linkuri utile:

www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in conditiile in care s-au facut angajari? craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua.Problema se pune in felul urmator.Saptamana trecuta avand in vedere ca suntem in criza,s-au facut 4 angajari.Mentionez ca lucrez la stat si apartin ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator! deea30 deea30 Buna ziua,sunt angajata la o firma de distributie cu contract nedeterminat de 4 ani lucrez operator facturare,de ceva timp patroana tot vrea sa scape de mine ... (vezi toată discuția)
Dupa noua lege , pensia de invaliditate difera in fct doar de grad ? sym73 sym73 am 40 de ani si o decizie medicala ptr pensie de invaliditate de gr 3 depusa azi la casa de pensii.Intrebarile mele sunt urmatoarele -daca am terminat ... (vezi toată discuția)