avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Inainte de casatorie cu aproape doua luni, perioada in care locuiam deja cu fostul sot, am vandut apartamentul proprietate personala. Banii obtinuti i-am investit in casa sotului primits ca donatie de la parinti. Avand in vedere ca pot demonstra cu martori si contractul de vanzare ca perioada in care l-am vandut coincide cu perioada in care locuiam impreuna, ca bunurile mele din apartament au fost duse in casa sotului, pot cere in cadrul partajului sa mi se recunoasca suma obtinuta un urma vanzarii ca investitie proprie in casa sotului ?
Bineinteles ca puteti.Dar va trebuie martori, eventual extras de cont din care sa rezulte ca aveati banii din vanzarea apartamentului ,copie dupa contratul de vanzare a apart. etc. Mai trebuie dovedit ca ati investit acei bani in casa sotului (facturi, chitante, martori)
Nu e suficient sa fi vandut in perioada in care stateati impreuna, trebuie aratat ca ati cumparat x si y lucruri in apartamentul lui. Apoi nu conteazxa cat ati investit atunci, ci valoarea de acum a investitiilor. Si le solicitati ca pretentii sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am investit o sumă dată de părinți într-o casă a soțului dinainte de căsătorie. pot recupera banii în caz de divorț? Luluuu Luluuu Parintii meu au vandut un apartament pt a renova o casa a sotului meu. Casa este pe numele lui dinainte de a ne casatorii. Vreau sa stiu daca investitia facuta ... (vezi toată discuția)
Partaj cu drept de creanta ghira_adina ghira_adina As dori sa fac partaj cu soțul și va rog să mă ajutați cu o problema legata de o creanta. E vorba de o donatie făcută mie de sora și mama mea, în ... (vezi toată discuția)