avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovada domiciliului sau a reședinței în străinatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovada domiciliului sau a reședinței în străinatate

Buna ziua. In noua lege din Octombrie 2016 se precizează ca nu mai este nevoie de procura celuilalt părinte dacă tara de destinație este cea de reședința. Se precizează in lege : "Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt."
Întrebarea este :
Ce reprezintă pentru poliția de frontiera un document oficial care atesta reședința in Germania de exemplu? Menționez faptul ca pe Pașapoartele mele si al fetiței nu este menționata adresa din Germania unde locuim de 2 ani. Este suficient actul prin care ne-am înscris la primărie aici? Este suficient un fluturaș de salariu de la locul meu de munca? Cum pot fi sigura ca nu voi avea probleme la ieșirea din țara?
Documentul ar trebui sa fie pasaport crds sau o hotarare jud in care se admite ca locuinta copilului sa fie in strainatate.
Cum pot fi sigura ca nu voi avea probleme la ieșirea din țara?

Scrieti pe adresa politiei de frontiera, atasati documentele si asteptati raspuns.
Cu acest raspuns daca e favorabil si cu acele acte, iesiti din tara.
In sentința scrie ca domiciliul minorului se stabilește la mama. Nu scrie nici o adresa. Iar pe pașaport nu e trecută nici o adresa. Pana la Paste nu n-ai sunt 30 zile si poliția de frontiera Răspunde la mailuri in 30 zile.. in schimb am sunat la poliția de frontiera si mi s-a spus ca dacă dețin un document oficial de la primărie/poliție care sa confirme ca locuim la adresa x nu vom avea probleme la vama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor Misuiala Misuiala Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord tata Izabela17 Izabela17 cum pot obține suplinirea acordului tatălui pt a ma reîntoarce in uk cu fiul meu? (vezi toată discuția)
Custodia - nu pot să plec cu copilul în românia Mely40 Mely40 Locuiesc in Italia împreună cu soțul meu și fetița noastră de 5 ani ne am căsătorit în România însă căsnicia noastră nu mai merge sunt certuri ... (vezi toată discuția)