avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,as dori si eu o lamurire asupra unui aspect,am un copil in varsta de 1 an pentru care tatal a beneficiat de ccc si indemnizatie,in momentul de fata tatal doreste sa revina la munca si sa renunte la indemnizatie,intrebarea mea este daca as putea eu cere in continuare indemnizatie pentru perioada ramasa tinand cont ca am incetat raportul de munca in urma cu 1 luna jumatate iar din adeverinta cu stagiul de cotizare reiese ca am exact 12 luni lucrate in ultimii 2 ani, dar, dintre care in doua luni din cele 12 am timp partial.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: daniela1385 , utilizator 12:41, 14 Martie 2017
Conditia cu realizarea de venituri trebuie indeplinita anterior datei nasterii copilului.

Care este data nasterii copilului si ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriri acestei date?
Data nasterii este 30 ian 2016 iar anterior nasterii aveam doar 5 luni stagiu de cotizare,restul de 7 luni le-am realizat dupa nasterea copilului
Inainte de 30.01.2016, trebuie sa aveti minim 12 luni in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit. Adica, in perioada februarie 2014 - ianuarie 2016.
Multumesc mult pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire stagiu cotizare pentru indemnizatie crestere copil miha_r miha_r Bună ziua, Referitor la stagiul de cotizare pentru indemnizatie crestere copil, am următoarele intrebari: 1. Este nevoie ca cele 12 luni minime de cotizare ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare in cazul indemnizatiei pt crestere copil tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste fractiunile de luna la constituirea stagiului de cotizare pt acordarea indeminzatiei de crestere a copilului in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)