Buna ziua,
eu si verisorul meu primar suntem in egala masura mostenitori ai unei case modeste la sat. Ultima inregistrare la cartea funciara dateaza din 1937.... casa este nelocuita si nu are mare valoare, poate terenul aferent.
Am aflat intamplator de la primaria din sat ca aceasta casa a fost vanduta cu acte de mana de catre verisorul meu primar si au declarat suma de 7000 lei in 2015 fara sa ma informeze..Nu credeam ca in vremurile noastre se mai pot vinde case cu acte de mana ca acum 100 de ani. Au ele vreo valoare ?
Verisorul meu cred ca se va prevala de faptul ca el a platit impozitul pe casa in ultimii 10 ani (80 lei/an ).
1. Considerati ca va trebui sa imi dau si eu acordul cand va fi facuta succesiunea ? sau eu nu mai contez de loc ?
2. Ce ar trebui eu sa fac in acest caz ? M-am gandit sa trimit o scrisoare la primarie in care sa imi exprim dezacordul pt vanzare pt ca nu sunt de acord cu aceasta suma modica.
Va multumesc
Nu, bineinteles, faptul ca am cerut un CF era doar de informare si de acolo rezulta intradevar ca ultimul proprietar a fist strqbunica niastra comuna. Parintii nistri (care erau frati) si bunicii nostri au decedat.
Totusi as vrea sa stiu ce trebuie eu sa fac acum ?
Nici eu nici verisorul meu nu am acceptat mostenirea in termen legal, din neglijenta. Este vorba de o casa aproape nelocuibila. Important este terenul din jur oe care actualul proprietar a construit o sera.
Va rog sa imi spuneti care e termenul legal pt a accepta o succesiune si ce se intampla daca nu o accept la timp. Va multumesc
va sfatuiesc sa va adresati unui notar care va va lamuri intr-un timp foarte scurt ce este de facut; aici pe forum dvs. furnizati informatii trunchiate care fie nu sunt suficiente, fie induc in eroare; sincer va consiliez sa cereti o consultatie unui notar
Mostenire fara acte
emil1310
Ma numesc Munteanu Claudia sunt din Deva si am 25 de ani.(casatorita).Suntem 3 surori,toate casatorite.Bunica mea mia lasat o casa mostenire.Acte pe acea casa ... (vezi toată discuția)