avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citare succesiune

Buna seara,
Sunt legatarul universal al unei persoane decedate. Am deschis succesiunea la notariat unde a aparut un mostenitor rezervatar. La data la care am fost citati la notar ne-am prezentat si am cazut de acord sa ne acordam un termen in care mostenitorul rezervatar sa se gandesca ce pretentii are, dupa care sa venim din nou la notar si in cazul in care ne intelegem incheiem succesiunea iar daca nu mergem in instanta. Am hotarat un termen de aproximativ o luna de zile avand in vedere ca am avut un nou deces in familie si ca in aceasta perioada imi rezolv niste probleme de sanatate si a fost de acord. Astazi dupa 10 zile de la ultima discutie am fost sunata de o persoana care s-a recomandat a fi avocatul mostenitorului rezervatar , membru al Baroului Bucuresti . Discutia nu a fost una civilizata pentru ca acea persoana a incercat sa ma intimideze ridicand tonul la mine,chiar si jignindu-ma si amenintandu-ma.A adus jigniri si notarului care a intocmit testamentul si a afirmat ca semnatura testatorului este falsa. In momentul in care l-am intrebat cum isi permite sa jigneasca notarul mi-a spus ca poate pentru ca el este avocat membru
al Baroului Bucuresti. A insistat sa-i dau mai multe informatii dar am refuzat sa i le dau la telefon( nu stiam daca este cine spune) si i-am spus ca la termenul stabilit o sa vin si eu cu un avocat si o sa lamurim totul pentru ca sunt mai multe aspecte de rezolvat la care mi-a replicat ca in astfel de cazuri de legat se si castiga dar se si pierde. Vazand ca nu reuseste sa afle nimic de la mine a insistat sa ne vedem mai devreme de termen netinand seama ca eu in aceasta perioada imi rezolv niste probleme medicale spunandu-mi ca o sa primesc o citatie si o sa am ocazia sa dovedesc ca fac acele proceduri medicale. L-am intrebat de unde o sa primesc citatie si mi-a spus pe un ton amenintator ca o sa vad eu de unde. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere cele
relatate mai sus?
Cel mai recent răspuns: Reta60 , utilizator 12:38, 16 Martie 2017
Buna seara,
Ma indoiesc ca un AVOCAT, un adevarat AVOCAT ar fi vorbit asa si ar fi facut acele asertiuni (fals al semnaturii, citatie, etc).
Va veti prezenta, eventual insotita de avocatul dimneavoastra asa cum ati spis, la notar la data stabilita cu notarul si cu succesorul rezervatar.
Nu dati acte NIMANUI cu exceptia notarului si daora in fata notarului cu incheierea unui proces verbal de predare primire (ma refer la acte in original date aceui domn avocat).
citatii veti putea, eventual, primi doar de la 3 institutii:
- instanta,
- politie,
- parchet.
De la notar nu veti primi citatie avand termenul in cunostinta.
Daca sunteti citata la ALT notar va sfatuiesc sa mergeti DOAT CU UN AVOCAT si sa va anuntati notarul la care ati inceput dezbaterea succesiunii.
Domnule avocat,
Va multumesc pentru raspunsul detaliat pe care mi l-ati oferit. Mi-ati fost de un mare ajutor.
Eu va sfatuiesc sa depuneti o plangere la Baroul Bucuresti, mentionand numele avocatului daca l-ati retinut si numarul de telefon de pe care ati fost sunat.
Va recomand sa actionati corect, legal, fara sa fiti intimidat de o actiune de acest tip.
Nu cunosc daca persoana era avocat sau nu, insa indiferent, ar trebui sa aratati ca mergeti pe calea legala si ca nu va lasati intimidat. In plus, daca e avocat, faceti un lucru bun aratandu-i ca asa nu se face.
De asemenea, nu imi este clar ce informatii a incercat sa obtina de la dv., mai ales ca are dreptul de a obtine orice informatii detineti si dv., asa incat imi pare deplasat sa faca presiuni cand poate ajunge la dosarul notarului si se poate informa, legal.
In plus, ca ea cine spunea sau nu, nu vad de ce anume sa-i ascundeti informatii despre succesiune.
Reveniti sa ne tineti la curent.
Va multumesc pentru raspuns dna avocat.Nu i-am ascuns nimic legat de masa succesorala. A vocatul a fost chiar si la notar si a luat informatii. Vreau sa va spun ca si fata de notar a avut acelasi comportament agresiv. Se pare ca acesta este " stilul" acestui avocat.A insistat insa foarte mult sa-i spun ce pensie avea decedatul si ce a facut cu banii. Mentionez ca nu am stiut ce pensie are decedatul ( nici nu m-a interesat si nici nu mi-am permis sa-l intreb)pana cand inainte cu cateva luni de deces a fost internat in spital si a fost nevoie de talonul de pensie. Ce a facut cu pensia ? Ce face orice pensionar ,adica, isi plateste "darile " lunare , isi cumpara medicamentele, isi cumpara mancare.......Mi-a mai spus tot pe un ton amenintator ca daca o sa ajung in instanta o sa vad eu, ca o sa ma oblige instanta sa spun ce a facut defunctul cu banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Instrainare de succesiune rusti rusti buna ziua as dori sa aflu cat de usor se poate inlatura cineva de la o mostenire. problema este urmatoarea: fratelui meu i-a decedat tatal, sotia tatalui nu ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua. of doamne stiu ca va deranjez a nustiu cata oara dar barem dumneavoastra sa ma ajutati ca avocatul meu este scump la vorba -din stai linistita nu ma ... (vezi toată discuția)