avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Locuesc in 1/2 apartament, mostenit impreuna cu fratele meu, de la parinti. Sotia, dupa o despartire de cateva luni ( in fapt, nu si in drept), s-a "refugiat" la mine, la bloc, datorita conditiilor de iarna, in casa de la tara, pe care a cumparat-o din 1/2 banii obtinuti din vanzarea apartamentului ce detineam in comun, inainte de despartire. Pasiunea ei pentru ocrotirea cainilor fara stapan, s-a adaugat ostilitatii de la bun inceput a asociatiei de proprietari din bloc, motiv pentru a nu fi cerut aderarea, devenind astfel tinta facila pentru un grup organizat de "expropriatori" .De curand,asociatia a castigat procesul cu sotia mea, obtinand evacuarea cainilor (pentru care, de 1 an platim intretinere, iar legea incurajeaza ocrotirea cainilor comunitari in locuinta...) Am fost surprins sa primesc eu (implicat apr. 10% in povestea asta) somatie de plata ( 3.200 lei onorariu executor judecatoresc si alte cheltuieli, in total 4.600 lei). Termenul de plata, l-au fixat la 15 zile, dupa care se trecea la vanzarea la licitatie a partii mele de 1/2 din ap. de doua camere !! Va intreb, daca nu credeti ca era mai rezonabil sa fi constituit obiect al executarii, casa de la tara, care ne apartine ambilor parati si nu 1/2 apartament mostenit...Multumesc celor care au argumente pro sau contra. Ar mai fi un detaliu, traim dintr-o singura pensie ( 1,5 pct.)...

ps. executorul judecatoresc ne-a informat, ca Asociatia de proprietari, fara a ne intreba daca avem bani ca sa achitam "datoria", l-a obligat la cheltuieli de cc 3-400 lei (pusi in sarcina noastra), pentru informatii ( desi situatia proprietatii era lamurita prin actele aflate la Presedinte) si demersuri la cadastru pentru executarea silita, justificandu-se astfel si o buna parte a cheltuelilor de executare (4000 lei).
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar, utilizator
stimate user ,comunicati aspecte contradictorii.
1-sotia,despartita de cateva luni,refugiata la dvs ,in apartament ,urmare ostilitatilor cu reprezentantii blocului pe fondul afectiuni fata de animale patrupede,a -ti precizat
motiv pentru care a nu fi cerut primirea in asociatie
.
In conditiile in care actiunea asociatiei a fost intreprinsa strict impotriva sotiei care nu a fost primita in asociatie,este total neclar cum instanta de judecata a pronuntat o decizie civila prin care sa va oblige pe dvs ,care nu a-ti precizat sa fi fost actionat in instanta
2- Instanta de judecata pronunta decizii/sentinte prin care poate dispune masuri in favoarea sau interesul persoanei juridice care are privilegiu imobiliar asupra apartamentelor din respectiva asociatie.
"Credinta si rezonabilul " invocat de catre dvs nu sunt principii consacrate ,care sa reprezinte conditionare sau limitare in hotararile instantei de judecata.Nu are relevanta aspectul ca dvs a-ti fi acceptat ca obiectul executarii sa il constituie casa de la tara.Acest bun putea/poate, sa faca obiectul executarii silite fiind pe rolul dvs fiscal .In eventualitatea in care neputand achita obligatiile dispuse de catre instanta,executorul are obligatia legala sa desfasoare toate activitatile specifice in vederea recuperarii obligatiilor in sarcina dvs prin orice bun aflat in evidenta dvs fiscala.
Am scris ca: atasamentul pentru caini, al sotiei S-A ADAUGAT OSTILITATII asociatiei de proprietari ( aceasta avand preocupari colaterale de "agent imobiliar" si care timp de vreo 10 ani, cat a fost inchiriat apartamentul, a facut presiuni asupra chiriasilor, ca sa elibereze spatiul...), MOTIV PENTRU A NU FI CERUT ( eu, ca proprietar pe 1/2 ap., prin mostenire) PRIMIREA IN ASOCIATIE...
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar a scris:

Eu voiam o parere de la D-voastra, despre alegerea ca obiect de sechestru (in vederea executarii silite pentru o datorie de 4.600 lei, determinata de o sentinta privind evacuarea cainilor ei, in care, aveam sa aflu prea tarziu ( am cataracta de operat...) ca am fost si eu parat-perdant, alaturi de stapana cainilor... vina mea fiind aceia ca n-am gasit o solutie mai energica, decat rugamintile, sa evacueze cainii, la adapostul propriei asociatii...jumatatea de apartament apartinandu-mi exclusiv mie... si nu CASA de la tara ce ne apartine ambilor (parati-datornici).Mentionez ca partea mea din partajul anticipat, echivalenta cu pretul casei de la tara, a fost impartita intre doi copii si sotie, a carui adapost de protectie, este permanent in criza de fonduri. Multumesc inca odata pentru timpul acordat.

Le amestecati rau si e greu de inteles ce spuneti. Totusi inteleg ca dv nu vreti sa fie recuperata datoria prin executare silita si vinderea de catre executor a apartamentului.
Cereti un ragaz executorului si vindeti casa , pe care tot de la dv inteleg ca ati dori sa fie executata in locul apartamentului. Cu banii ce-i incasati prin vanzarea casei achitati-va datoria si ramaneti cu apartamentul.
:offtopic:@Tiberiu Lazar, inteleg ca va exprimati mai alambicat si mai greu de inteles pentru ceilalti. Facem eforturi sa intelegem.
Dar de ce veniti dv dupa o zi, 2 sau mai bine de o luna si modificati contiunutul mesajelor pe care le-ati scris initial? De ce?
Observati ca aveti aici ( si nu numai aici ci in tot forumul), raspunsuri la problemele pe care dv le-ati postat dar acum nu mai exista?
Observati ca eu am citat ceea ce ati scris dv in 15 septembrie si v-am raspuns in 17 septembrie , iar dv in 30 noiembrie modificati total mesajul scris in 15 septembrie!?
E o aiureala si va rog sa nu mai reveniti si sa modificati vreun mesaj !
adriantot a scris:

:offtopic:@Tiberiu Lazar, inteleg ca va exprimati mai alambicat si mai greu de inteles pentru ceilalti. Facem eforturi sa intelegem.
Dar de ce veniti dv dupa o zi, 2 sau mai bine de o luna si modificati contiunutul mesajelor pe care le-ati scris initial? De ce?
Observati ca aveti aici ( si nu numai aici ci in tot forumul), raspunsuri la problemele pe care dv le-ati postat dar acum nu mai exista?
Observati ca eu am citat ceea ce ati scris dv in 15 septembrie si v-am raspuns in 17 septembrie , iar dv in 30 noiembrie modificati total mesajul scris in 15 septembrie!?
E o aiureala si va rog sa nu mai reveniti si sa modificati vreun mesaj !

Aveti dreptate. Dupa cateva zeci de ore de citit mesaje, le-am recitit pe ale mele si am simtit nevoia sa le corectez Daca regulamentul forumului interzice asta, cu siguranta n-o voi mai face...
Cat priveste regulile, am citit undeva o postare (nu a D-v), in care consultanul sfatuia un admin. de bloc, cum sa ocoleasca prevederile legii si sa-l penalizeze pe locatarul, care nu incalcase cu nimic legislatia in vigoare...adica, "favorizarea infractorului"...sau mai exact, instigarea la infractiune...

ps am modificat si postari din 2008, sperand sa fie mai clare si sa primesc un raspuns de la cineva competent in domeniu...
Ca de obicei, multumesc pt sfaturi.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010

Alte discuții în legătură

Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)
Locatar dator la asociatie, dar si cu datorii catre banca si terti. cine este platit primul? iadrianik iadrianik Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)