Buna dimineata din nou.
Experul evaluator a primit de la instanta minuta prin care este instiintat ca are de efectuat expertiza urmatoarelor :1;2;3;...n bunuri. In aceasta minuta este specificat un bun in valoare de xxx lei indicandu-se si pagina din dosar la care este descris acel bun. Studiind dosarul, la pagina indicata de instanta se regaseste un cu totul alt bun, in valoare de 0.00000x lei, care nici macar nu face parte din lotul supus expertizarii.
Expertul evaluator procedeaza la expertizarea bunului aflat la pagina indicata de instanta si nu a bunului "denumit in clar de catre instanta" , motivand ca acela este regasit la pagina respectiva si ignorand faptul ca instanta a indicat un cu totul alt bun.
Am solicitat expertului sa ceara lamuriri instantei pentru a sti la care din bunuri a facut referire a fi expertizat, dar expertul refuza, motivand ca nu este de datoria lui sa faca acest lucru ci de datoria avocatului meu...
Va rog domnilor experti sa ma luminati si pe mine, poate ca expertul are dreptate si eu am fost informata gresit...care este adevarul? Cum se procedeaza in astfel de cazuri si cu ceva argumente legale...?
Multumesc anticipat!
Parerea mea este ca avocatul dumneavoastra trebuie sa sesizeze instanta despre situatia ivita si sa solicite ca acest aspect sa fie clarificat. Daca expertiza este platita de partea adversa nu va incomodeaza cu nimic ca expertiza este efectuata pentru un alt obiect. Doar intarzierea definitivarii procesului va poate afecta.
Dupa depunerea raportului de expertiza, faceti obiectiuni privind acest aspect, respectiv ca expertul sa completeze sau sa refaca raportul raspunzand la obiectivele stabilite de instanta. ;)