avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

care este procedura de recuperare de catre institutia publica, a unor sume reprezentand plati facute in baza unor contracte de prestari servicii incheiat intre o pfa si institutia publica?Recuperarea a fost dispusa de curtea de conturi.
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 14:23, 17 Martie 2017
Daca PFA-ul restituie sumele de bunavoie, atunci nu se va ajunge la un litigiu. Daca nu le restituie, atunci PFA-ul ar putea fi actionat in instanta pentru restituirea sumelor.
Nu restituie de buna voie.Ma intereseaza procedura de urmat.Daca se pot recupera prin emiterea somatiei de plata si a unui titlu executoriu cf. cod proc fiscala, sau este alta procedura.
Autoritatea publica poate da in judecata PFA-ul pentru recuperarea sumelor achitate. Prin urmare, daca nu se inteleg amiabil, se va investi instanta de judecata. Nu se poate emite niciun titlu executoriu de catre autoritatea publica iar, daca va emite un astfel de document, poate fi contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi- recuperarea lor de la contribuabili larci larci Persoana XY cu domiciliul stabil in comuna Z din anul 2011. Pana in anul 2011 a cumulat amenzi in valoare de 70.000 ron care au fost trimise la Consiliul ... (vezi toată discuția)
Restituire contravaloare amenzi contraventionale bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Am intampinat urmatoarea problema: un cetatean al localitatii vine cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila potrivit careia a castigat ... (vezi toată discuția)