avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.va rog sa ma informati intro pr de succesiune .eu impreuna cu fratele meu am mostenit dupa moartea parintilor un apartament 50% fiecare dintre noi.recent a decedat si fratele meu.care este cota care imi revine mie si care este cota care revine copilului sau avut dintro casatorie anterioara .va multumesc mult,astept un raspuns de la dumeavoastra.
Cel mai recent răspuns: robertanicoleta , utilizator 17:52, 22 Martie 2017
Buna ziua,
Dumneavoastra, ca frate, nu mosteniti NIMIC de la fratele dumneavoastra daca are descendent/descendenti si/sau sotie!
COTA DE 50% a fratelui revine in intregime sotiei (daca are) si copiilor lui!
dar cheltuielile de inmormantare pe care am suportat eu totul ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
robertanicoleta, utilizator
Nici macar.
Fratii/surorile vin la succesiuni, numai daca defunctul nu a avut copii si nu a fost casatorit.
Deci jumatatea fratelui va fi mostenita de copil si sotie.
asa ma asteptam si eu .decedatul are o fica dintr-o casatorie antrerioara care ma ameninta ca isi vinde partea ei unor necunoscuti si ca voiu fi obligata sa locuiesc cu acestia .poate fi adevarat cea ce imi zice ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri-cota fiecarui mostenitor gherasimmanu_VS gherasimmanu_VS buna ziua unchiul meu a decedat,ca mostenitori sunt fratele unchiului decedat si trei nepoti,un nepot este botezat de catre unchiul decedat. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Succesiune robertanicoleta robertanicoleta in urma decesului unei persoane concubina are drepturi asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului ? ' (vezi toată discuția)
Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)