avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata serviciu de salubritate de catre PFA.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata serviciu de salubritate de catre PFA.

Am un PFA, un mic atelier de croitorie, iar incepand cu luna Aprilie primaria Sector 4 printr-o hotarare de consiliu local nr9 / 2016 au hotarat ca toate PFA cat si cele juridice sa nu mai plateasca taxa de salubritate catre operatorul de salubritate, ci direct catre primaria locala. Intrebarea mea este : PFA-ul meu este persoana juridica sau nu? pentru ca nu stiu. Pana acum tot ce tine de intretinerea atelierului curent, caldura, apa, gunoi le plateam conform contractului de inchiriere catre asociatia de locatari al carui spatiu locativ l-am inchiriat, chiar sunt debusolat. Trebuie sa platesc la primarie? Si daca da, de ce mi se impune sa platesc minim 1 metru cub de gunoi generat pe luna care este 80 de ron, eu nu produc, si nu generez doar o pungulita de gunoi pe saptamana.
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 22:18, 15 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v-ati integistrat la Registrul Comertului atunci aveti personalitate juridica.
In oricare dintre situatii, consiliul local hotaraste cum se incaseaza si de la cine aceste taxe de salubritate. Obligativitatea platii unei anumite cantitati este absurda si puteti cere primariei sa va ajusteze cota de plata pe masura gunoiului colectat. Pastrati confirmarile de la echipajul de colectare a deseurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)
Care este legea in baza careia se plateste taxa de habitat? edy120376 edy120376 Am rugamintea sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza taxa de habitat. M-am trezit cu o factura in care trebuie sa platesc taxa de habitat pe Martie, ... (vezi toată discuția)
Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)