@elga50,
Cu tot respectul, ne puteti spune cam care ar fi argumentatia ca as. locatari nu pot calcula penalizari?
Acum, nu ca as tzine cu ursu', dar care este diferenta dintre o as. prop. de poate calcula penalizari si o as. loc. care nu poate calcula penalizari.
Apoi, care este motivul pentru care se calculeaza penalizari - la modul general vorbind, nu ca este asociatie de locatari, de proprietari, un club de bambilici sau o societate comerciala?
O asociatie de proprietari are incheiate contracte de furnizare a serviciilor si utilitatilor pe care trebuie sa le plateasca intr-un anumit termen - inscris de altfel pe factura.
Absolut la fel se intampla si in cazul asociatiilor de locatrari. Avem incheiate contracte cu furnizorii care emit facturi si oamenii asteapta contravaloarea. Nu achiti din cauza lui x, y sau z, aplici penalizari conform L 230/2007 si a regulamentului propriu de penalizari lui x, y sau z.
As mai spune un lucru:
O persoana fizica (proprietarcasa particulara) incheie contracte de furnizare a utilitatilor. Omu' nostru inchiriaza casa unui/unor persoane care intarzie sa-si achite utilitatile pentru care furnizorul calculeaza penalizari titularului de contract. Acum va intreb, cine achita penalizarile?
De altfel, va pot informa ca pana acum (suntem as. locatari) am avut mai multe procese cu proprietari care nu-si achita asociatia cu anii. Toate procesele au fost "castigate'' de catre As. Locatari... Este adevarat, nu in toate am castigat 100%, dar se stie, fiecare instanta cu specificul sau. Aceeasi speta, identica as putea spune, este tratata diferit de catre complete diferite, insa per total nu am avut probleme deosebite. Le-am lasat si noi in plata Domnului pentru ca, chiar nu mai merita balacareala...
L-as intreba pe @ionescunicolae11, in ce calitate a adresat intrebarea cu dobanda (de fapt cu penalizarea - chestiune sesizata imediat de catre dl avocat eu.ro.lex) ?
Asata ca sa stim si noi...