avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit chirie pentru persoana decedata primit 8 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit chirie pentru persoana decedata primit 8 ani mai tarziu cu penalitati

Ma gasesc in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in noiembrie 2009, in mai 2010 am incheiat succesiunea si acum am primit de la ANAF o instiintare cum ca are de plata 74 lei impozit chirie din 2010. Cand am mers sa vad despre ce este vorba am aflat ca suma de plata este defapt 1200 lei si ca acestea sunt penalizari din 2010. Pana anul acesta eu nu am primit nici o notificare ca ar avea ceva de plata. La ghiseu la ANAF, binenteles ca au dat din umeri si nu ii intereseaza ca eu nu am fost instintata si acum trebuie sa platesc.
Ce se intampla daca nu se achita aceasta suma?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:15, 16 Martie 2017
Le trimiteti o aresa ca e prescris si le multumiti frumos de efort. Le aratati ca nu aveati cunostinta de debit la momentul dezbaterii succesorale.
Suma va fi suportata de mostenitori,in cazul executarii silite, invocati prescriptia care, in cazul creantelor fiscale este de 5 ani.
Dacă s-a prescris nu mai datorați bani.
Adresati o cerere în scris la anaf și așteptați răspunsul în scris.
E posibil și sa nu se fi prescris.
Depinde ce au făcut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu decedat a acumulat 9.000 de lei datorie la anaf, iar notarul mi-a sugerat să o plătesc. nu mi se pare corect, vă rog să mă ajutați cu un sfat Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea situatie: sunt in cursul dezbaterii succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am solicitat de la ANAF un certificat fiscal si am ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Creanta prescrisa in totalitate? og 119 oti oti am o speta pe Og119: X firma imi cere mie Y firma din 2010 inca,sa i returnez un numar de 3 butelii reincarcabile (identificate cu cod de bare) si o suma de ... (vezi toată discuția)