avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Copilul are 2 ani.Ca să fie recunoscut de tata,mi- a zis că vrea să-i facă testul de paternitate.Cat costa testul de paternitate? Este un test standard,sau eu pot alege un test mai ieftin?
Cel mai recent răspuns: An6ra46 , utilizator 08:11, 18 Martie 2017
Alegeti un test mai ieftin.

Nu e obligatoriu sa faceti testul ADN.
Vorbiti cu medicul ca sa va zica in functie de grupele de sange cam ce ar iesi.
Așa e,dar eu sufăr de tulburare schizo-afectivă în remisie,iar copilul e luat de Protecția copilului,ca tatăl nu l- a recunoscut,iar mie nu mi l- a dat încă din maternitate(Protecția).Ca sa- l reintegrez în familie,trebuie ca tatăl copilului sa- l treacă pe numele lui,ca mie nu mi-l da instanța.Si el nu vrea sa- l recunoască.Zice ca nu e al lui.De asta ma vad nevoită să plătesc eu testul! Ați înțeles????

Si lucrez ca învățătoare,din fericire!
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Nu v-au dat copilul pe caz de boala?

E treaba statului in acest caz sa se descurce cu interesul superior al minorului.

Sesizati in scris Protectia Copilului si Autoritatea Tutelara si sa deschida ei proces si cum cine deschide procesul il plateste, intr-o atare situatie scapati de a plati vreo taxa de timbru si orice test ADN.
Si el nu vrea sa- l recunoască.Zice ca nu e al lui.De asta ma vad nevoită să plătesc eu testul! Ați înțeles????

Nu. Plus ca degeaba il platiti daca nu vrea sa faca testul.
Daca nu vrea sa il recunoasca, il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii, iara daca nu dispuneti de venituri suficiente, cereti ajutor public judiciar pt plata testului.
Mai departe, chiar daca il recunoaste, cum ar ajunge copilul la dvs ?
Cred ca ar fi si vorba de ideea ca, copilul sa aiba un tata cu toate drepturile si obligatiile aferente pentru minor...

Alte discuții în legătură

Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil ContSters248762 ContSters248762 buna ziua, am si eu o problema si as dori un sfat in urma cu aproape 4 ani am avut o relatie cu o fata nu ne intelegeam mai deloc,ne intalneam destul de rar si ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii user369 user369 In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)