avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este normal ca un chiriaș să plătească becul în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este normal ca un chiriaș să plătească becul în cazul în care se arde, sau ar trebui ca proprietarul să suporte cheltuiala?

Buna seara,

1. Stiu ca este incredibil, dar s-a ajuns si pana aici. Este normal ca un chirias sa plateasca becul in cazul in care se arde sau ar trebui ca proprietarul sa plateasca ?

2. Daca raspunsul este ca doar chiriasul plateste becul, atunci cum se va calcula pretul platit de chirias la un bec led care scrie ca are durata de viata 20.000 ore la pret de 25 RON la magazin ? Un chirias doarme sa zicem 8 ore si sta la serviciu 8 ore, deci dintr-o zi intreaga de 24 ore, ar putea sa foloseasca un bec maxim 8 ore. Daca acel chirias sta 1 an de zile, ar insemna ca el foloseste in total 2920 ore, adica reprezinta 15 % din durata de viata a becului. Deci pretul final platit de chirias pt 1 an de folosire a becurilor(adica 2920 ore) ar fi de 25 RON *15%= 3.75 RON. As dori sa stiu daca este bine cum am gandit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 15:20, 2 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Send a scris:

Dupa raspunsurile date se vede ca suntem intr-o tara de "propretari" si de investitori in imobiliare . Daca becul nu mai functioneaza din cauza uzurii, nu puteti fi sanctionat si nu vi se poate imputa cheltuiala inlocuirii cu unul nou, e vorba de uzura nu de neglijenta , obiectele ce ajung la sfarsitul vietii datorita uzurii nu pot fi imputate chiriasului drept pagube. Folosirea garantiei ca rezerva se face doar daca se poate constata, observa si dovedi o folosire inadecvata a bunului. Ca aprinzi si stingi becul se considera si se numeste folosire adecvata pentru care ati platit deja chirie.

WoW, bine punctat !

Asa am observat si eu ca multi sunt proprietari si nu au niciun pic de empatie cu bogatii de chiriasi.

Aproape toti proprietarii ascunzandu-se in spatele acestei fraze "Pe bune ? Pentru un bec vorbim ? Chiriasi ca voi ar trebui sa stea in gara. " Atunci plateste tu proprietarule daca ti se pare ca vorbim asa de un bec amarat ! Dar nu se poate asa, deoarece chirasul e mai bogat decat proprietarul, astfel chiriasul trebuie sa fie empatic cu proprietarul.

Halal proprietari. In ce tara traim. Deaia merge asa.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Andrei_78, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca BECUL a fost...si este...problema Romaniei moderne. Pe nimeni nu a interesat ALIMENTAREA becului!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
cyan, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucfelice lucfelice Buna seara, vreau sa dau in chirie apartamentul meu. Am gasit chiriasi dar tinand cont ca nu ii cunosc, as vrea sa imi protejez apartamentul si bunurile din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește garnitura de ... PaulaMuntean PaulaMuntean Bună ziua Întrebarea mea este: Cine plătește garnitura de etanșare (chederul)la termopan de altfel în perfectă stare de funcționare. Locatarul sau ... (vezi toată discuția)