Întrebarea mea este: Cine plătește garnitura de etanșare (chederul)la termopan de altfel în perfectă stare de funcționare. Locatarul sau locatorul? Proprietarul a schimbat termopanele acum 10 ani, iar chiriașul stă în imobil de 5 ani. Garniturile s-au întărit, și nu etanșează așa cum ar fi normal.
Întreb, pentru că am citit că reparații locative sunt de ex:
înlocuirea unui bec ars
înlocuirea unei garnituri roase de la robinet
costul pentru desfundarea chiuvetei dacă scurgerea s-a blocat cu resturi de mâncare
zugrăvirea pereților în bucătărie dacă aceștia s-au îngălbenit de-a lungul timpului din cauza fumului de la gătit
Prin ce este diferit o garnitură de robinet sau un bec ars de o garnitură de etanșare fereastră?
garnitura de la geam, nu e o reparatie curenta, nu ca si cum s-a stricat yala.
chiriasul trebuie sa notifice proprietarul si daca acesta doreste, nu are decat sa o inlocuiasca.
Sigur ca daca fiecare crede ca are dreptate, se apeleaza la instanta si hotaraste.
Dupa mine, garnitura de la geam e parte integranta a tocariei a carei reparatie nu intra in sarcina chiriasului. daca ar fi vb de maner de ex sau un amortizor ceva, pe care chiriasul l-a tot frecat la inchidere sau deschidere, ar fi altceva.
Cheltuieli locative
mccurta
Buna ziua
Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)?
Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)