avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plătește garnitura de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plătește garnitura de ...

Bună ziua

Întrebarea mea este: Cine plătește garnitura de etanșare (chederul)la termopan de altfel în perfectă stare de funcționare. Locatarul sau locatorul? Proprietarul a schimbat termopanele acum 10 ani, iar chiriașul stă în imobil de 5 ani. Garniturile s-au întărit, și nu etanșează așa cum ar fi normal.

Vă mulțumesc pentru răspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:02, 14 Februarie 2024
Teoretic, proprietarul, daca chiriasul nu le-a deteriorat cu buna stiinta si este uzura normala.
Întreb, pentru că am citit că reparații locative sunt de ex:
înlocuirea unui bec ars
înlocuirea unei garnituri roase de la robinet
costul pentru desfundarea chiuvetei dacă scurgerea s-a blocat cu resturi de mâncare
zugrăvirea pereților în bucătărie dacă aceștia s-au îngălbenit de-a lungul timpului din cauza fumului de la gătit

Prin ce este diferit o garnitură de robinet sau un bec ars de o garnitură de etanșare fereastră?
garnitura de la geam, nu e o reparatie curenta, nu ca si cum s-a stricat yala.
chiriasul trebuie sa notifice proprietarul si daca acesta doreste, nu are decat sa o inlocuiasca.
Sigur ca daca fiecare crede ca are dreptate, se apeleaza la instanta si hotaraste.
Dupa mine, garnitura de la geam e parte integranta a tocariei a carei reparatie nu intra in sarcina chiriasului. daca ar fi vb de maner de ex sau un amortizor ceva, pe care chiriasul l-a tot frecat la inchidere sau deschidere, ar fi altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli locative mccurta mccurta Buna ziua Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)? Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)
Administratorul cu rol in fapt si de presedinte nu repara amortizorul usii blocului cat33 cat33 Administratorul cu rol in fapt si de presedinte (fiind singurul cu salariu din comitet) nu repara amortizorul usii blocului de 8 luni de la prima sesizare pe ... (vezi toată discuția)
Imputare termopan fisurat/crapat/spart SebastianTM SebastianTM Buna seara...am o intrebare...sunt chirias intr-un spatiu comercial( proprietar de magazin) si am constatat ieri ca e geamul termopan din interior este ... (vezi toată discuția)