avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie

Ma poate ajuta cineva?
montarea pe un gard a doua compartimente provizorii nestructurare necesita autorizatie din partea forurilor abilitate .
Mentionez ca cele doua compartimente sunt demontabile, atit dupa gard cat si intre ele.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: wick , utilizator 14:51, 20 Martie 2017
Bună ziua,

Despre ce compartimente vorbiți mai exact? Din descrierea pe care ați făcut-o nu pare să trebuiască ceva. Dar depinde la ce vă referiți exact și ce tip de Autorizație credeți că v-ar trebui.
Buna ziua,
Este vorba de doua cadre metalice [ dreptunghiulare] executate din teava rectangulara. Aceste cadre sunt demontabile intre ele . Prinderea de gard se executa prin colespan. Interiorul celor doua celor doua cadre metalice este opturat cu tabla prinsa la randul ei prin suruburi [ fiind demontabila]. Lungimea totala a celor doua cadre este de circa maxim 4 m , iar inaltimea cadrului de 50 cm. Inaltimea gardului de caramida este de maxim 1,8 m . Practic intentionez sa amenajez in zona respectiva amenjamente florale. Nu stiu daca pentru o astfel de constructie este nevoie de autorizatie de constructie . Daca este nevoie s-au nu este nevoie poate preciza cineva legea care prevede aceasta chestiune.
Va multumesc anticipat.
Bună ziua,

În cazul prezentat nu veți avea nevoie de Autorizație de Construire.
Pentru detalii referitoare la tipurile de construcții pentru care aveți nevoie de Autorizație puteți consulta Art. 3, alin (1) din Legea 50/1991 actualizată.
Pentru detalii referitoare la tipurile de construcții pentru care nu aveți nevoie de Autorizație puteți consulta Art. 11 alin (1) din aceeași Lege.
Pentru orice eventualitate dacă vreți d-voastră să fiți sigur că sunteți în legalitate, puteți face o adresă în 2 exemplare, către Primăria din raza căreia aveți domiciliul, o înregistrați tot la Primărie și o depuneți la compartimentul Urbanism. Ei vor fi obligați să vă elibereze în 30 de zile un răspuns referitor la adresa d-voastră în care să vă spună că nu e necesară eliberarea unei Autorizații de Construire pentru lucrarea pe care vreți să o faceți. Asta în cazul în care nu vă vor spune direct să vă vedeți de treaba și să nu vă mai complicați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna termenul suprainaltare raduviorel01 raduviorel01 Buna seara, In urma cu ceva timp (cca14 zile ) pe un gard din caramida, proprietate privata, am montat doua panouri demontabile (constructie usoara metalica ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie teo53 teo53 sant proprietarul unui teren intravilan intr-o comuna, vreau sa-l imprejmuiesc cu plasa de sarma pe stalpi metalici(teava rectangulara)( fara bordura din ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie autorizatie? Andreea cip Andreea cip Buna ziua,va rog frumos daca stiti sa-mi raspundeti..tatal meu a facut un fel de magazie din placaj ( osb) pe structura metalica din popi prinse in suruburi si ... (vezi toată discuția)