avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce inseamna termenul SUPRAINALTARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce inseamna termenul SUPRAINALTARE

Buna seara,
In urma cu ceva timp (cca14 zile ) pe un gard din caramida, proprietate privata, am montat doua panouri demontabile (constructie usoara metalica : tabla si teava rectangulara) cu dorinta de a-mi amenaja gradina. Aceasta amenajare este provizorie pe perioada de vara ( fiind demontabila) si respecta legea 50 art 11 , articol la care sunt trecute lucrarile ce nu necesita autorizatie.. La litera m) lucrari de compartimentare provizorie nestructurala se incadreaza si aceasta lucrare .Oare gresesc eu la aceasta incadrare?
Cu putin timp in urma mi-a sosit o citatie de la Primaria Municipiului Bucuresti in care sunt chemat la directia control disciplina in constructii cu toate actele necesare , autorizatie de construire ...etc. pentru motivul: suprainaltare gard dintre proprietati. Pentru neprezentarea autorizatiei risc o amenda intre 5000-10000 lei . Va rog sa aveti amabilitatea in limita timpului disponibil de a ma corecta daca gresesc in cele mentionate mai sus si anume pentru acest tip de lucrare am sau nu nevoie de autorizatie?
Nu inteleg termenul de suprainaltare , in dex reprezinta “SUPRAÎNĂLȚÁRE, supraînălțări, s. f. Amenajare a unei șosele sau a unei căi ferate astfel încât să se asigure în curbe stabilitatea vehiculelor prin compensarea forței centrifuge care se exercită asupra acestora. [Pr.: -pra-î-] – Supra- + înălțare”deci o constructive fixa nu demontabila. Daca gresesc vreau sa fiu corectat.
Ma poate invata cineva cum sa procedez in rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduviorel01 , utilizator 15:31, 24 Martie 2017
eu cred ca se refera la faptul ca gardul dintre proprietati a devenit prea inalt prin montarea panourilor si probabil vecinul a reclamat acest fapt. Suprainaltare -adica l-ati facut prea inalt.L-ati inaltat prea mult. Ce inaltime are cu tot cu panouri?
gardul are 1.8 mm iar panoul 0.5m

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie raduviorel01 raduviorel01 Ma poate ajuta cineva? montarea pe un gard a doua compartimente provizorii nestructurare necesita autorizatie din partea forurilor abilitate . Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)
Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)