avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutati-ma va rog si pe mine - insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutati-ma va rog si pe mine - insolventa

Buna !
Am si eu o intrebare. O firma m-a dat in judecata ca nu am platit toate facturile scadente. In instanta cu siguranta va castiga, chiar daca eu platesc lunar o parte din suma (cat pot si eu am de incasat de luni intregi facturi de la clienti). Am inregistrate pe firma cateva facturi de materiale de constructie (ex. ciment) pentru care am emis bonuri de consum. La pronuntarea sentintei si presupund ca voi avea de achitat facturile restante, cum nu am bani in conturi pana la incasarea facturilor de la clientii mei, se vor indrepta asupra bunurilor din firma din cate stiu eu. Pe firma nu mai am materiale de constructii deoarece am renovat sediul firmei unde stau eu in chirie. Asupra ce se pot indrepta. Mentionez ca valoarea totala a facturilor este de 12000 lei, deci nu imi pot cere falimentul.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 22:07, 15 Septembrie 2009
Dupa ce va obtine un titlu executoriu si incuviintarea executarii silite, creditorul dvs. poate sa se indrepte impotriva bunurilor si a incasarilor societatii debitoare. Daca aveti de gand sa platiti, va recomand sa ajungeti la o intelegere de plata, esalonare, anterior declansarii unui litigiu deoarece la datoria actuala se vor adauga costurile cu procesul (taxe de timbru, cost expertiza, onorariu avocati) si cele cu executarea silita (onorariu executor judecatoresc, onorariu avocat), costuri care pot dubla suma ce o veti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita epigonii1 epigonii1 Buna ziua ! In urma unei sume catre Telekom Romania care nu a fost platita,am primit o somatie de la o societate civila profesionala de executori ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut camelia_g camelia_g 1. Cam care ar fi costurile [b]totale[/b] pentru executarea unui contract de imprumut in valoare de 10500 RON ? (Am inteles ca executorul poate sa aiba un ... (vezi toată discuția)
Executare silita- ce bunuri pot face obiectul executarii ? boryxela boryxela Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi si/sau informatii in legatura cu urmatoarea problema:Nu mi-am achitat cateva facturi la o firma si ... (vezi toată discuția)