Buna ziua.
O simpla intrebare:
Am intrebat locatarii din bloc daca sunt dornici sa schimbe conducerea blocului. 51% dintre ei au raspuns afirmativ si au semnat intr-un tabel nominal pentru raspunsul lor. In acest caz mai este nevoie de convocator pentru adunare generala sau acest tabel nominal cu semnaturi tine loc de convocator?
Multumesc.
Da, va trebuie un tabel pentru semnaturi a cel putin 20% dintre membrii asociatiei cu un text inainte de acest tabel din care sa reiasa scopul AG extraordinare.
Daca ati fi fost prevazator si ati fi scris asa ceva la tabelul de confirmare, atunci l-ati fi putut folosi.
Atentie! Textul trebuie sa se regaseasca pe aceeasi foaie cu inceputul tabelului ca dovada ca semnaturile sunt pentru ce solicita textul.
Din cate inteleg eu intrebarea userului vizeaza aspectul schimbarii comitetului numai in baza tabelului in care proprietarii si-au exprimat acordul, poate gresesc.
Tabelul intocmit anterior adunarii generale (ex) are statutul unui convocator iar daca contine si exprimarea unui acord privind un punct din ordinea de zi are si statutul unui chestionar dar acordul nu tine loc de hotarare adoptata in AG(ex).
In lege se prevede ca hotararile se adopta prin vot si nu pe tabele nominale.
Adunarea generala (extraordinara) trebuie tinuta iar hotararea de schimbare a comitetului executiv trebuie adoptata in cadrul adunarii.
Altfel se poate intelege ca a se pot adopta hotarari numai in baza unui tabel nominal daca isi exprima acordul 50%+1 dintre proprietari iar adunarile generale nu isi mai au rostul.
Tabel nominal de vot
ameliee
Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)