avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport si carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport si carte de identitate

Buna ,as dori reinoirea pasaportului deoarece a expirat!problema e ca am citit ca trebuie neaparat certificatul de nastere in original.Cum se procedeaza ptr o programare?
Impreuna cu mine este o doamna care Are doar pasaportul expirat si fara buletin si care trebuie de urgenta sa plece in Romania cu Probleme familiare.
Asteptam raspuns va multumim.
Ps: cel Mai appropiat e consulatul köln ptr noi.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:12, 21 Martie 2017
Ati citit bine. Aveti nevoie de certificatul de nastere la eliberarea pasaportului. Daca nu aveti solicitati un altul pe baza actului de identitate valabil, ori puteti imputernici o alta persoana care sa va solicite certificatul si sa-l trimita in strainatate. Procura o puteti face la ambasada/consulat ori notar care are apostila de la Haga. Pentru d-na cu probleme familiale, este necesar sa apeleze la un titlu de calatorie, pe care il obtine de la ambasada si pe baza caruia poate calatori.[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere si pașaport românesc in regim de urgentă cu certificat de naștere mb Neonila Neonila Va rog mult sa ma ajutați! Avem nevoie urgentă de pașaport românesc pentru fiul nostru. La moment in posesie avem doar certificat de naștere ... (vezi toată discuția)
Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)