Parintii mei au locuit intr_o casa pt care nu au detinut acte de proprietate,timp de 50 de ani.Au decedat ambii in urma cu multi ani,acum 21 de ani,respectiv acum 19 ani.Nu am dezbatut succesiunea noi,cei 4 copii.Acum 2 copii au inaintat in instanta uzucapiunea contra primariei si noua(celorlalti2) ne_au cerutvsa dam declaratii de renuntare la succesiunile parintilor.Ideea este ca eu nu doresc sa renunt,pt ca ...titlulbde proprietate va fi pe numele celor 2 copii,noi ceilalti nemaiavand niciun drept asupra casei parintesti.Nimeni nu locuieste acolo de cativa ani..
Intrebari:
1.Mai pot da declaratie de acceptarea succeaiunii dupa atata timp?
2.Sau poate avocatul sa ne includa si pe noi in actiunea de uzucapiune si titlul(in viitor) sa fie emis pe numele tuturor(4) ? Se poate??
Mentionez ca noi suntem casatoriti,plecati din casa parinteasca de 40 ani.Surorile,cele 2 au locuit in casa parinteasca mereu,si dupa decesul parintilor,pana acum 10 ani aproximativ,fiind plecate in alta tara.
Impozitul a fost mereu platit de parinti,apoi de ele...pana in prezent.
Suntem in relatii bune ca si frati,nu exista conflicte,doar ca au presupus ca noivtrebuie sa renuntam doar pt ca au continuatvsa locuiasca ele acolo.
Multumesc.
Niciun copil din cei 4 nu a dat declaratie de acceptare a succesiunii.Multumesc pt raspuns,m_am lamurit in privinta decl de acceptare,dar as mai dori sa stiu daca putem fi inclusi si noi 2 alaturi de cele 2 surori in procesul de uzucapiune.Prima infatisare este la inceputul lui aprilie .Sau e prea tarziu acum?se poate face uzucapiune si dezbatere succesiune in cadrul aceluiasi proces astfel incat toti 4 sa fim reprezentati de acelasi avocat si in viitor sa fim toti 4 pe titlul de proprietate?
Succesiune
gmihaela_21
buna ziua
bunica a decedat acum 9 ani si bunicul acum 4 ani. succesiunea nu a fost facuta pana acum. sunt 3 frati dintre care unul a locuit in casa ... (vezi toată discuția)