Am împrumutat pe cineva cu o suma de bani, fără a perfecta un contract in acest sens, dar părțile ne am înțeles verbal asupra clauzei de restituire a banilor. Banii au fost virați celui împrumutat prin virament bancar, in acest sens existând, deci, documente bancare justificative asupra tranzacției. Am initiat acțiune în instanta, dar instanta - prin multiple tertipuri judecătorești - a decis ca suma NU trebuie restituita, ptr. ca lipsește contractul și etc. In instanta parata a recunoscut ca este beneficiarul sumei împrumutate , dar onoratul judecător a fost orb si a decis cum au vrut mușchii lui și nu a prelevat adevarul..Întrebarea a mea este: dacă nu ne aflam in situația îmbogățirii fără just temei a beneficiarului sumei și/sau aceasta persoană nu trebuia sa declara impozit pe venit pentru suma primita?? Sentinta nelegala este din pacate definitiva. |Am posibilitatea legala de a ataca aceasta ”””SENTINTA”””??
La cine sa fac reclamație;? Parchet și/sau ANAF( secția Antifaruda)::??
Multumes pt, raspuns!!X-(
E complicat.
Puteți încerca pe îmbogățire fără justa cauza dar depinde ce rezulta din raportul juridic.
Ar trebuia analizata hotărârea pentru a se putea trage o concluzie mai clara.
Exact, dar fara contract scris cum apreciaza - asa numitul judecator echidistant¬¬¬ - ca este vorba de donatie?? Institutia donatiei presupune la randul sau multe clauze,etc. Dar asta e justitia noastra draga pentru unii ciuma pentru alti donator de bani.....pacat!!
Instanta nu poate decide in favoarea dvs. in conditiile in care nu aveti documente justificative. Din punctul meu de vedere este complicat pe imbogatire fara justa cauza... Daca ati avut avocat, incercati sa discutati cu el detalii legate de atacarea hotararii, desi este putin probabil sa aveti castig fara dovezi.