Buna ziua! Doresc sa stiu cateva lucruri legate de pensia alimentara pe care tatal copilului meu are obligatia sa i-o trimita baiatului pana la varsta de 18 ani, conform legii. In toamna 2016 am intentat proces impotriva tatalui baiatului meu pentru ca nu mai vroia sa ii trimita pensia alimentara, iar dupa decizia instantei, acesta a inceput sa trimita banii. Imi trimite lunar prin OMV 300 lei.
Eu nu stiu daca aceasta suma inseamna un sfert din veniturile nete castigate de el. Ultima data cand a vorbit cu fiul nostru l-a santajat spunandu-i ca nu ii va mai trimite bani daca continua sa fie rece fata de el si sa nu ii accepte sotia. Tatal baiatului a cerut in instanta sa il viziteze lunar pe fiul nostru in a treia duminica din fiecare luna in intervalul orar 10-16, iar eu am acceptat, dar dupa terminarea procesului nu a venit decat de 2 ori: anul trecut de Florii si anul acesta spre sfarsitul lunii ianuarie. Nu eram acasa, m-a anuntat de pe pe drum ca se indreapta spre noi. Locuim in orase diferite. Nu era in nici unul din cazuri a treia duminica din luna, dar i-am permis sa il vada pe baiat. In luna ianuarie, m-a contactat telefonic si m-a intrebat daca poate sa vina la noi in vizita. Era cu sotia lui. A lasat-o in masina si a intrat in locuinta noastra unde a tras de baiat timp de o ora sa iasa cu el afara si sa ii cunoasca sotia. Baiatul era acasa cu mama mea.
Copilul are aproape 9 ani si nu l-a vazut decat de cateva ori in viata, asa ca il percepe ca pe un strain. Cand ii spuneam sa vina mai des la el sa se imprieteneasca macar, zicea ba ca n-are timp, ba ca n-are bani. Noi ne-am despartit cand baiatul era mic si nu isi mai aminteste de tatal lui decat de la varsta de 4 ani in sus.
Pentru ca nu au o legatura normala de familie, tatal l-a amenintat in ultima convorbire telefonica pe baiat ca de acum incolo nu ii va mai trimite bani si a inchis telefonul cand copilul i-a spus ca a ramas suparat pe el de cand a venit sa i-o prezinte pe sotia lui, fara sa il intrebe in prealabil daca este de acord sa o cunoasca. Mereu incerca sa il convinga pe baiat sa o cunoasca pe sotia lui spunand ca aceasta nu poate sa aiba copii. Ca sa isi atinga scopul, ii promitea ca daca accepta sa mearga la el in oras si sa stea cateva zile acolo unde locuieste (locuinta sotiei), ii cumpara la copil un robot sau un cadou pe care si-l doreste.
Eu nu pot sa fac nimic sa ii apropii, pentru ca dragoste cu sila nu se poate, dar nici nu incerc sa il intorc pe baiat impotriva tatalui sau.
Desi procesul s-a incheiat in ianuarie 2016 si conform deciziei finale i s-a spus sa plateasca 540 lei taxe legale (o parte din onorariul pe care l-am platit avocatului), el inca nu mi-a trimis acesti bani nici pana astazi spunand ca de unde sa ii trimita daca nu ii are.
Intrebarea mea este: ce pot sa fac in caz ca el nu mai vrea sa ii trimita copilului pensia alimentara pe motiv ca baiatul nu vrea sa il bage in seama si cum sa il fac sa plateasca cheltuielile judecatoresti? De asemenea, vreau sa stiu cum pot sa cer de la el o pensie alimentara mai mare daca salariul lui net creste? Anul acesta mai cresc salariile chiar si la privat, asa ca este posibil si lui sa ii creasca veniturile patronul lui.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns:
Corina1982 , utilizator
15:12, 19 Martie 2017